Valentine’s Day-ziua indragostitilor si legendele Sfantului Valentin , protectorul acestora.

Ziua indragostitilor si legendele Sfantului Valentin.

An de an, pe 14 februarie, îndrăgostiţii din întreaga lume sărbătoresc Valentine’s Day, zi considerata ca Ziua Îndrăgostiților. 

Este ziua in care cuplurile casatorite isi refac juramintele iar viitoarele cupluri isi declara dragostea fara retineri.

Cu toate astea , putini chiar cunosc de unde provine numele de Valentine’s Day si cu atat mai putin faptul ca aceasta sarbatoare a aparut ca urmare a unui sacrificiu suprem a unui sfant.

Exista mai multe legende referitoare la Sfantul Valentin insa toate sunt de acord ca esenta cu originea zilei indragostitilor de sacrificiul pentru iubire in numele religiei.

Una dintre legende il sanctifica pe Valentin , un preot crestin din perioada imparatului Claudius , care a continuat sa oficieze in secret casatorii chiar daca suveranul le interzisese.Fiin descoperit si refuzand sa renunte la crestinism acesta a fost executat pe 14 februarie 269 sau 270 devenind astfel Sfantul Valentin , protectorul indragostitilor.

Alta legenda leaga numele Sfantului Valentin de un episcop intemnitat din motive necunoscute si care a sfarsit de asemenea sacrificat de imparatul Claudius ca ar fi incercat sa il convinga sa nu interzica casatoriile.

Cea de a treia legenda este tot din vremea imparatului Claudisu si se refera tot la un preot ce a oficiat in secret casatorii desi fusesera interzise.Intemnitat , acesta s-a indragostit de fiica unui gardian si ,batut cu pietre fiind , inainte de a fi decapitat a scris pe o hartie ce;ebrul ,,TUA VALENTUN,, sinonim cu ,,Valentinul tau,,.

Oricare ar fi izvorul legendei , ziua de 14 februarie se considera a fi ziua Sfantului Valentin, protectorul indragostitilor , care s-a scarificat pentru dragostea acestora.

Foto : facebook