Matei Cristian-Ziua Culturii Nationale se sarbatoreste in fiecare an la Turda.

Ziua Culturii Nationale se sarbatoreste in fiecare an la Turda.

Poate ai ratat : https://stiriturda.net/mesajul-primarului-cristian-matei/?swcfpc=1

Matei Cristian :

În fiecare an data de 15 ianuarie este ziua în care în orașul nostru au loc o serie de evenimente culturale cu prilejul nașterii marelui poet național, marcând astfel și ”Ziua Culturii Naționale”.

Anul acesta avem un motiv în plus de sărbătoare și anume împlinirea a 71 de ani de la înființarea bibliotecii publice turdene. Știm cu toții cât de importantă este o astfel de instituție în comunitate, mai ales atunci când vorbim de un oraș în plină dezvoltare, așa cum este Turda!

În ultimul an, activitatea bibliotecii nu s-a rezumat doar la împrumutul cărților, ci și la promovarea tinerelor talente prin concursuri educative.

Ocazie prin care doresc să felicit întregul colectiv de la Biblioteca Teodor Murasanu Turda pentru activitatea desfășurată și le urez mulți ani cu reușite!

Desigur, le mulțumesc și colegilor de la Casa de Cultura Turda și colegilor de la Teatrul National Aureliu MANEA TURDA care an de an oferă publicului turdean spectacole și activități culturale de mare prestigiu.

Toate aceste instituții au reușit prin implicare, muncă și talent să stârnească și mai mult interesul cetățenilor, oferind alternative educative și culturale de excepție care ne-au adus mai aproape unii de ceilalți.

Vă mulțumesc tuturor pentru hrana spirituală pe care ne-o oferiți și vă asigur că, în următorii ani, infrastructura culturală din orașul nostru va fi și mai mult valorificată prin ample proiecte de modernizare.

În final, cu prilejul Zilei Culturii Naționale, doresc să-i felicit pe toți cei care prin acțiunile lor promovează frumusețea culturii românești! 🇷🇴📖

Foto : facebook.com/MateiCristianOctavian