Valul patru va incepe in Romania la sfarsitul lui septembrie si inceputul lui octombrie e, de parere Raed Arafat.

Raed Arafat preconizeaza ca valul patru al pandemiei va cuprinde Romania abia la sfarsitul lui septembrie , inceputul lui octombrie 2021.

Reciteste asta : https://stiriturda.net/romania-intrata-oficial-in-valul-patru-al-pandemiei/?swcfpc=1

Seful DSU a declarat referitor la asta :

Foarte greu de spus, să vedem, sfârşitul lui septembrie, prima parte a lui octombrie, să vedem dacă începe să scadă după, dar clar că momentan vom asista la creştere mai departe, nu la platou şi nu la scădere. Consider că vom vedea încă o creştere cel puţin în următoarea perioadă, o săptămână-două vor fi creşteri.

Raed Arafat nu crede intr-un nou lockdown insa se arata ingrijorat de efectul variantei DELTA asupra copiilor si tinerilor :

Eu cred că la lockdown real nu vom putea ajunge din nou pentru că avem mai multe mijloace. Nici în valul trei nu am avut un lockdown total şi am avut măsuri mult mai calculate şi mai ţintite decât un lockdown cum a fost în sensul cuvântului din alte ţări, în care toată lumea a stat acasă şi totul a fost închis. Noi nu am avut acest lucru.

Depinde valul patru ce impact va avea pe sistemul sanitar. Noi avem 5 milioane de persoane vaccinate, asta înseamnă că aceste persoane, chiar dacă unii dintre ei se vor infecta, nu ajung în Terapie Intensivă, adică a fi apăraţi în a ajunge într-o stare critică.

Vaccinul chiar dacă poate să scadă în eficienţa de la 90 şi ceva la sută la 70 şi ceva la sută, după o perioadă de timp, totuşi prevenirea de a ajunge într-o stare gravă este clară şi este validă. Dar rămân cei nevaccinaţi şi rămân copiii care, parte dintre ei, nici nu pot fi vaccinaţi.

Varianta Delta are un efect mult mai mare asupra copiilor, este posibil să ne trezim cu mai mulţi copii infectaţi şi o parte din ei să ajungă spitalizaţi sau chiar în Terapie Intensivă

Vezi aici : https://stiridinmina.net/2021/08/24/varful-valului-patru/?swcfpc=1