Valeriu Gheorghita vorbeste despre procesul de vaccinare-increderea populatiei a scazut mult in ultimii zeci de ani.
In ultimii zeci de ani increderea cetatenilor in eficienta vaccinurilor a scazut simtitor.
Desi oamenii de stiinta spun ca vaccinarea este in acest moment cel mai sigur pas in stoparea pandemiei se pare ca modul deficitar in care s-a facut informarea populatiei se reflecta in procentul vaccinatilor.
Vezi si : https://stiriturda.net/campania-de-vaccinare-cu-astrazeneca-continua/?swcfpc=1
Referitor la scaderea interesului cetatenilor vis a vis de vaccinarea acesta a spus :
Eu pot să spun că sunt mulțumit și chiar le mulțumesc colegilor din CNCAV, de la nivelul instituțiilor, dar și personalului din centrele de vaccinare. Noi am depus un efort important în această perioadă. Am creat o infrastructură care nu exista anterior.
Am deschis cabinete de vacinare, centre mobile, vaccinare în cabinetele de familie, la operatorii privați, maratoane de vaccinare – în momentul de față, doar cine nu vrea nu se vaccinează. Nu avem cum să facem mai mult decât oamenii înțeleg că trebuie să facă.
Dacă ritmul de vaccinare a scăzut, cred că dorința de vaccinare, de fapt, a scăzut și nu are legătură cu organizarea efectivă, logistică, cred că nici cu campaniile de comunicare.
Probabil că aici, pentru anumite segmente populaționale, mai sunt foarte multe lucruri de făcut, însă problema fundamentală este în ceea ce privește încrederea oamenilor, care este diminuată mult în toți acești zeci de ani, în autoritate în general și acest lucru nu se câștigă peste noapte.
E o problemă în ceea ce privește în general intenția de vaccinare în România pe toate tipurile de vaccin, nu doar pe vaccinarea împotriva COVID-19.
Intr-o conferinta de presa Valeriu Gheorghita a mai punctat :
Sigur că se poate mult mai bine, dar nu ţine neapărat de modul în care se organizează activitatea de vaccinare, este un acces – cred că este cel mai simplu acces din toate ţările europene. Oamenii pot să îşi aleagă tipul de vaccin, pot să se prezinte direct la centrele de vaccinare, se organizează evenimente de tip maraton, care, în general, sunt pe perioada de weekend, când timpul liber al oamenilor este mai crescut, operatorii economici privaţi au posibilitatea să se vaccineze chiar la locul de muncă, cu echipe mobile.
Poate ai ratat : https://minadestiri.ro/doctorul-valeriu-gheorghita-despre-imunizare/