Vaccinul Janssen in atentia EMA-se accelereaza procesul de evaluare a efectelor secundare.

Vaccinul Janssen in atentia EMA-se accelereaza procesul de evaluare a efectelor secundare.

Pagina facebook.com/ROVaccinare face o precizare despre evolutia evaluarii serului Johnson&Johnson :

Comitetul de siguranță al EMA (PRAC) revizuiește cazurile foarte rare de cheaguri neobișnuite de sânge care au avut loc în Statele Unite în urma utilizării vaccinului împotriva Covid-19 Janssen (Johnson & Johnson).

Autoritățile americane au recomandat ieri că utilizarea vaccinului ar trebui să fie întreruptă pe timpul revizuirii a 6 cazuri raportate în Statele Unite, unde au fost administrate până acum peste 6,8 milioane de doze ale vaccinului.Între timp, Janssen a anunțat decizia lor de a întârzia în mod proactiv livrarea vaccinului în UE, în timp ce investigațiile continuă.

Primele livrări erau în curs și au fost recepționate de către statele membre, care au primit recomandarea de a le depozita, până la clarificarea situației.EMA accelerează evaluarea în aceast caz, iar o recomandare este așteptată săptămâna viitoare.

În timp ce revizuirea este în curs de desfășurare, EMA rămâne de părere că beneficiile vaccinului în prevenirea COVID-19 depășesc riscurile efectelor secundare, iar vaccinul rămâne autorizat la nivel european.

Comunicatul integral al EMA poate fi accesat aici: https://www.ema.europa.eu/…/covid-19-vaccine-janssen…

Citeste si aici : stiriturda.net/stop-vaccinarii-cu-johnsonjohnson/?swcfpc=1