Universitatea Babes Bolyai din Cluj Napoca a lasat la latitudinea fiecarei facultati sa hotarasca cum vor incepe cursurile.

Avand in vedere evolutia imprevizibila a pandemiei in valul patru UBB a decis ca fiecare facultate sa hotarascu cum va fi prezenta studentilor la cursuri :

Consiliul de administrație al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), împreună cu Senatul UBB, a decis că modalitatea de organizare a anului universitar 2021-2022 va fi stabilită de către fiecare facultate în parte, ținând cont de specificul educațional, de noile reglementări naționale și de condițiile de pandemie, în condițiile autonomiei universitare (HCA privind începere anului universitar 2021-2022).

Vezi si : https://minadestiri.ro/certificatul-verde-anti-covid-in-romania/

Referitor la cazare in comunicat se arata :

La propunerea reprezentanților studenților, cazarea în cămine – pentru a se asigura cazarea unui număr cât mai mare de studenţi, maxim unde se poate – se va face doar pentru studenţii vaccinaţi şi/sau pentru cei care se află în fereastra de protecţie a trecerii prin boală (15-180 de zile de la trecerea prin boală). (…) De asemenea, studenţii internaţionali din ţări non-UE care nu au acces la vaccinare şi nu se pot vaccina decât după obţinerea rezidenţei pe teritoriul României, pot fi cazaţi, la cerere, în funcţie de disponibilităţi, în regim special, urmând ca aceştia să se vaccineze imediat după obţinerea rezidenţei.

Prof. univ. dr. Daniel David a declarat :

Noi am fi preferat să începem cu organizarea cursurilor față în față (clasic) pentru toată lumea, însă trebuie să avem în vedere prevederile legale cumulate cu toate condițiile pe care noi le putem oferi ca infrastructură academică pentru asigurarea protecției în pandemie. Deși încurajăm scenariul clasic, fiecare facultate, în funcție de profil și de resurse, își va stabili scenariilor aplicabile programelor proprii din cele trei stabilite de ministerul de specialitate (clasic – hibrid – online), pentru a se asigura atât o calitate crescută a actului academic, cât și protecția stării de sănătate a comunității UBB și a orașului. Educația în regim clasic în pandemie nu se poate face cu orice preț! Accesul la educație în regim clasic este acceptabil doar în condițiile protecției neechivoce a sănătății și a vieții în condiții de pandemie.

Vezi si asta : https://stiriturda.net/scoala-va-continua-cu-prezenta-fizica/?swcfpc=1