Ultimul zbor al aeronavelor MiG21 Lancer a avut loc ieri la baza 71 Aeriana de la Campia Turzii.

Ultimul zbor al aeronavelor MiG21 Lancer a avut loc ieri la baza 71 Aeriana de la Campia Turzii.

✈️Aeronavele MiG21 Lancer, la ultimul zbor
🛡️Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” a găzduit, ieri, 15 mai 2023, ceremonia de retragere din serviciu a aeronavelor de luptă MiG21 Lancer. La 36 de ani de la aterizarea primului model MiG pe aerodromul din Câmpia Turzii, a venit momentul ca Forțele Aeriene Române să se concentreze pe noile aeronave, F16.
🎖️Ceremonia militară s-a desfășurat în prezența generalului maior Remus BONDOR, șeful Direcției Planificare Strategică din cadrul Statului Major al Apărării, al generalului de flotilă aeriană Leonard-Gabriel BARABOI, locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Aeriene și a comandorului Dumitru-Călin HULEA, comandantul bazei.
✅La ceremonie a fost invitat și domnul primar, Dorin Nicolae LOJIGAN, în calitate de partener al Bazei 71 Aerienă „General Emanoil Ionescu”.
🔊„Aceste aeronave au fost cele care, pe timp de război sau pace, au apărat teritoriul României și, mai nou, pe cel al flancului estic al NATO. Într-o lume a evoluției continue în domeniul aviaței de luptă, a venit momentul ca Forțele Aeriene Române să-și concentreze priceperea și resursele către operarea noilor aeronave de vânătoare, F16 Fighting Falcon. Mulțumesc domnului comandor, Dumitru Călin HULEA, comandantul Bazei, pentru invitația de a lua parte la acest eveniment care va rămâne în istoria aeronauticii militare române! Le doresc succes piloților români pe noile aeronave de vânătoare și să dea Dumnezeu să nu avem niciodată nevoie de ele, în luptă. De asemenea, aș dori să transmit toată aprecierea mea personalului nenavigant și administrativ al Bazei 71 Aerienă, pentru tot efortul depus în operarea tuturor aeronavelor din dotare!”