Traseu de 227 de km pentru biciclisti in Muntii Apuseni.

Traseu de 227 de km pentru biciclisti in Muntii Apuseni.

Un proiect in valoare de 18,7 de euro , bani primiti prin PNRR , va prinde viata intre judetele Cluj , Alba si Bihor prin zona Muntilor Apuseni.

Proiectul „VELO Apuseni”  presupune amenajarea a 227 de kilometri de piste de biciclete, din care 99,3 km vor fi pe teritoriul județului Bihor, 35,3 km pe teritoriul județului Alba, iar restul de 92,4 km în județul Cluj.

Cererea de finanțare depusă inițial avea în vedere amenajarea unui traseu cicloturistic de 823 km în cele trei județe, din care în județul Bihor ar fi fost realizat un traseu de 360 de kilometri. În urma evaluării de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a tuturor proiectelor depuse la nivel național, a fost admisă o limită de 227 km de trasee în județele Bihor, Alba și Cluj, reprezentând 27,6% din propunerea inițială.

Presedintele Consiliului Judetean Cluj a spus ca semnarea contractului de executie se va face pana la sfarsitul lunii martie :

,,În această lună semnăm contractul de finanțare pentru traseul cicloturistic care va lega Clujul de județele Alba și Bihor. Avem la dispoziție trei luni ca să întăbulăm traseul, iar până la finalul anului dorim să avem proiectul tehnic finalizat. Noi am început procedura.,,

Temenul de finalizare este luna iunie 2026.

Foto : apuseni.info.ro