Toate telefoanele si gadgeturile inteligente vor avea un incarcator universal-Parlamentul European a decis asta miercuri.

Parlamentarii europeni au decis-incarcator universal pentru toate telefoanele inteligente, tabletele, camerele, căștile, difuzoarele portabile și consolele video portabile, indiferent de marcă.

Comisia pentru Piață Internă şi Protecția Consumatorilor a Parlamentului European și-a adoptat miercuri poziția referitor la Directiva privind echipamentele radio, care prevede ca tabletele, telefoanele, căștile și alte gadgeturi să se încarce cu un singur tip de încărcător, USB-C.

Parlamentul European a decretat astfel miercuri :

Până în toamna anului 2024, USB-C va deveni portul comun de încărcare pentru toate telefoanele mobile, tabletele şi alte dispozitivele mobile în UE.

Comisia propune separarea vânzării încărcătoarelor de vânzarea de dispozitive electronice pentru ca acest lucru va îmbunătăți confortul consumatorilor și va reduce amprenta de mediu asociată producției și eliminării încărcătoarelor.

Conform hotnews.ro , revizuirea Directivei privind echipamentele radio face parte din acțiunea mai amplă a Comisiei de abordare a durabilității produselor, în special a produselor electronice de pe piața UE, care se va afla în centrul unei viitoare propuneri privind produsele durabile.

Foto : diez.md