Teatrul PUCK isi expune personajele cunoscute intr-o expozitie de vara.

Teatrul PUCK isi expune personajele cunoscute intr-o expozitie de vara.

Consiliul Judetean anunta pe facebook.com/cjcluj :

𝐏𝐞𝐫𝐬𝐨𝐧𝐚𝐣𝐞 𝐞𝐦𝐛𝐥𝐞𝐦𝐚𝐭𝐢𝐜𝐞 𝐚𝐥𝐞 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐚𝐜𝐨𝐥𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐓𝐞𝐚𝐭𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 „𝐏𝐮𝐜𝐤”, 𝐯𝐞𝐝𝐞𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐞𝐱𝐩𝐨𝐳𝐢𝐭𝐢𝐞 𝐥𝐚 𝐌𝐮𝐳𝐞𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐀𝐫𝐭a

Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, își reia tradiția de a aduce la început de vară personaje din spectacole în expoziție, mai aproape de micii săi spectatori.

Tema din acest an este „Prieteni din povești”. Cea de-a 15-a ediție a Muzeului Păpușilor se va desfășura între 10 și 27 iunie 2021. Vor putea fi admirate în sala de expoziții temporare a Muzeului de Artă, instituție de cultură subordonată Consiliului Județean Cluj, păpuși și elemente de decor din spectacole precum „Crăiasa Zăpezii”, „Hänsel și Gretel”, „Ursul păcălit de vulpe”, „Scufița Roșie”, „Punguța cu doi bani”, „Motanul vrăjitoarei”, „Muzicanții din Bremen”, „Elefănțelul curios”/ „A kíváncsi elefántkölyök”, „Șoricelul fără frică”/ „Az egér, aki nem ismerte a félelemet” sau „Ursulețul Winnie Pooh”/ „Micimackó”. „Tema a fost aleasă în idea valorificării unei expoziții-concept, însă acum am minimalizat și am făcut o selecție din cele mai frumoase povești despre animale”, explică Elena Ilaș, artist plastic și scenograf al Teatrului „Puck”, curator al expoziției.

„Dorim ca animalele să fie vedete ca niște obiecte de artă, așezate pe socluri. Luminile scenei se transformă în luminile reflectoarelor de la muzeu”, precizează artista. O altă noutate a ediției constă în faptul că elementele de decor din contextul original al spectacolelor sunt reprezentate de schițe de la realizarea lor și de fotografii.

„Animalele sunt prietenii noștri cei mai buni. Întotdeauna interacțiunea dintre ele și copii e de o factură foarte specială, cu atât mai mult aici, unde e vorba de animale-păpușă, care vorbesc, sunt umanizate și pot fi modele de inspirație pentru toți copiii”, conchide Elena Ilaș.

Expoziția poate fi vizitată conform programului de vizitare a Muzeului de Artă.

Detalii despre accesul la expoziție se pot obține accesând următoarele link-uri: https://www.macluj.ro/acces și https://www.macluj.ro/…/reguli-obligatorii-pentru….

Vezi aici : https://stiriturda.net/eroii-de-week-end-ai-teatrului-puck/?swcfpc=1