Teatrul Puck continua spectacolele-datorita restrictiilor reprezentatiile se tin online.

Teatrul Puck continua spectacolele-datorita restrictiilor reprezentatiile se tin online.

Consiliul Judetean Cluj anunta ca spectacolele teatrului Puck continua in regim online.

Vezi si : stiriturda.net/artistii-teatrului-puck-spectacole-la-vaida-camaras-si-sangeorz-bai/?swcfpc=1

Pe pagina Consiliului Judetean se poate citi :

𝐓𝐞𝐚𝐭𝐫𝐮𝐥 „𝐏𝐮𝐜𝐤” 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐢𝐧𝐮𝐚 𝐝𝐢𝐟𝐮𝐳𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐝𝐞 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐚𝐜𝐨𝐥𝐞 𝐨𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞.

Iubitorii teatrului de păpuși sunt așteptați și în această săptămână să urmărească gratuit spectacole transmise pe pagina de Facebook a Teatrului de Păpuși ,,Puck”, în regim de live streaming.

Prima asemenea reprezentație a săptămânii a fost „Ciobănașul cu ochi de stele”/ „A csillagszemű juhász”, după o poveste populară, în regia și scenariul lui Szabó Attila, difuzată luni, 29 martie, pe pagina https://www.facebook.com/kolozsvaripuckbabszinhaz.

De asemenea, duminică, 4 aprilie, de la ora 11.00, poate fi urmărit pe pagina https://www.facebook.com/teatruldepapusi.puck spectacolul „Călătorie în lumea poveștilor”, în regia Ibolyei Varga.

Este o incursiune în lumea Teatrului de Păpuși „Puck”, un spectacol interactiv, cu muzică, dans și mult umor. Cei trei protagoniști îi inițiază pe cei mici în lumea magică prezentată pe scena instituției de aproape 70 de ani, fascinând generații după generații de copii.

Protagoniști sunt personaje cum ar fi Pikk și Pokk, spiridușul Puck din „Visul unei nopți de vară”, de William Shakeaspeare, Ieduțul cel mic din „Capra cu trei iezi” sau Fata babei din povestea „Fata babei și fata moșului”, ambele după Ion Creangă.„Ilustrația muzicală invocă stiluri tradiționale de jazz (dixieland, ragtime şi blues), cu linii melodice plăcute şi cu orchestraţie pe placul copiilor.

Spaţiul sonor susţine ritmul reprezentaţiei şi aduce pe scenă atmosfera specială şi eleganţa citadină a anilor nebuni (les années folles) din perioada interbelică – moment istoric important nu numai pentru muzica jazz, dar şi pentru renaşterea păpuşăriei ca parte a mişcării artistice de avangardă din secolul XX”, precizează regizoarea.La toate acestea se mai adaugă, între altele, versuri din „Visul unei nopți de vară”, de William Shakespeare.

Muzica este semnată de Péter Venczel, scenografia de Elena Ilaș, iar sculptura de Florin Marin. Spectacolul este rezultatul muncii întregii echipe a Teatrului „Puck”. De asemenea, Liviu Matei, un mai vechi colaborator al teatrului, a contribuit la pregătirea momentelor de clovnerie. Spectacolul își propune, de asemenea, promovarea repertoriului Teatrului de Păpuși „Puck”.

Personajele dansează în stil tap dance, cunoscut din filmele unor dansatori memorabili ca Fred Astaire, Ginger Rogers sau Rita Hayworth. Distribuția este formată din Laura Corpodean, Adina Ungur și Iulian Lungu. Regia este semnată de Varga Ibolya.

Scenografia este realizată de Elena Ilaș, iar sculptura de Florin Marin. Dramaturgia și versurile din spectacol sunt semnate de Lorena Copil.

Momentele coregrafice sunt coordonate de Gabriela Rusu.Spectacolul este prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.

Sursa : facebook.com/cjcluj