Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul-cine a fost cel ce l-a condamnat pe proroc?

Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul-cine a fost cel ce l-a condamnat pe proroc?

Ultima mare sarbatoare a anului bisericesc care se termina la 31 august este taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul.

Recisteste aici : https://stiriturda.net/pastele-ortodox-cu-mai-putine-restrictii/?swcfpc=1

In cresdinta crestin-ortodoxa ,Sfantul Ioan Botezatorul a fost cel care a prevestit venirea Domnului Isus pe pamant.

Conform http://monitoruldecluj.ro Sfântul Ioan Botezătorul a venit pe lume în familia preotului Zaharia din cetatea Orini, mama sa, Elisabeta fiind descendentă a seminției lui Aaron. Nașterea proorocului s-a petrecut cu numai 6 luni înainte de nașterea lui Isus Hristos.

Venirea pe lume a lui Ioan a fost vestită de îngerul Gavriil lui Zaharia, chiar în timp ce tatăl său, preotul Zaharia, slujea la templu. Pentru că nu a crezut în vorbele îngerului a rămas mut până la punerea numelui fiului său.

Evanghelia spune că Irod, la un ospăț dat în cinstea zilei sale de naștere, a tăiat capul Sfântului Ioan Botezătorul, la cererea Irodiadei. În acea vreme, Sfântul Ioan era întemnițat în castelul lui Irod de la Maherus. Ioan îl mustrase pe Irod pentru relația sa cu Irodiada, care era soția fratelui său.

În ura ei de moarte, Irodiada a sfătuit-o pe Salomeea, fiica ei, care dansase oaspeților și lui Irod, să ceară de la acesta capul Botezătorului că răsplată. Capul Sfântului Ioan a avut, după tradiția Bisericii, o istorie aparte, acesta a fost de trei ori pierdut și de trei ori aflat.

Sursa foto : http://ziarulunirea.ro