Summit online referitor la gestionarea pandemiei-liderii europeni mentin restrictiile vietii publice si a liberei circulatii.

Summit online referitor la gestionarea pandemiei-liderii europeni mentin restrictiile vietii publice si a liberei circulatii.

Situatia generata de aparitia noilor tulpini ale Sars-Coc-2 a determinat liderii europeni sa ia masuri urgente pentru gestionarea pandemiei.

S-a recurs astfel ca intr-un summit online toti cei 27 de lideri europeni sa cada de acord ca restrictiile privind viata publica si a liberei circulatii sa fie mentinute.

Vezi si asta : stiriturda.net/noua-tulpina-britanica-un-bebelus-depistat-cu-noua-versiune-a-virusului/?swcfpc=1

In acelasi timp recomanda accelerarea procesului de vaccinare in fiecare stat european.

Cancelarul german,Angela Merkel comenta situatia :

Trebuie să ne pregătim pentru situația în care trebuie să vaccinăm în continuare perioade mai lungi de timp, poate chiar ani de zile, din cauza noilor variante de coronavirus, situație cunoscută din răspândirea gripei

Dorinta blocului european comunitar este ca fabricantii de vaccinuri sa fie mai transparenti si predictibili vis a vis de productia de seruri anti Covid.

Presedintele Parlamentului European ,David Sassoli afirma :

Datorită abordării noastre colective, țările europene nu au fost puse în situația să se confrunte între ele iar statele bogate nu au cumpărat marea parte a vaccinurilor. Mă opun ferm acordurilor bilaterale. Vă cer să fiți fermi, să nu cedați tentației privind naționalismul vaccinurilor.

O abordare comună ne permite să monitorizăm, să investigăm și să sancționăm sever orice escrocherii care vizează statele membre.Lecția pe care pandemia ne-a învățat este că nu poate exista o întoarcere la felul în care lucrurile erau înainte.

Ar fi o greșeală, o pierdere de energie și ne-ar lăsa neechipați pentru a adresa provocările viitoare. Trebuie să dezvoltăm o politică europeană de sănătate prin alocare de competențe clar definite instituțiilor UE.

Citeste si aici: minadestiri.ro/noua-tulpina-tot-mai-prezenta-in-romania