Subprefectul Irina Munteanu – a prezidat sedinta de lucru pe tema situatiei COVID 19.

Subprefectul Irina Munteanu – a prezidat sedinta de lucru pe tema situatiei COVID 19.

Poate ai rartat : stiriturda.net/buletin-de-presa-15-martie-2021-institutia-prefectului-cluj/?swcfpc=1

COMUNICAT :

Subprefectul județului Cluj, doamna Irina Munteanu a condus ședința de lucru pe tema situației COVID-19, în contextul evoluției numărului de cazuri pozitive.

În cadrul întâlnirii au fost prezenți reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și ai Casei Județene de Asigurări de Sănătate, Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, spitalelor municipale din Câmpia Turzii și Gherla, respectiv al spitalului orășenesc Huedin, alături de primarul municipiului Câmpia Turzii.

Având în vedere evoluția pandemică s-au discutat aspecte legate de legislație, organizare și funcționare, respectiv circuite de lucru și protocoale medicale, astfel încât spitalele să își poată evalua la fața locului gestionarea pacienților depistați pozitiv COVID-19.

Demersul vine în completarea planului medical la care se lucrează în această perioadă de către grupul tehnic medical nou constituit, protocolul din prezent fiind elaborat în octombrie 2020.

Reorganizarea unităților sanitare COVID-19 – faza 1, faza 2 și suport covid, se modifică în sensul creșterii capacității de gestionare a cazurilor, atât în ceea ce privește numărul de paturi COVID cât și numărul de paturi de la terapie intermediară și ATI.

Vezi si : minadestiri.ro/rata-incidentei-15-februarie-28-februarie-2021-prefectura-cluj-raporteaza/