SUA accelereaza procesul de vaccinare-serul Johnson&Johnson aprobat de FDA.

SUA accelereaza procesul de vaccinare-serul Johnson&Johnson aprobat de FDA.

Agentia americana pentru Medicamente a aprobat in regim de urgenta folosirea vaccinului produs de Johnson&Johnson pe teritoriul SUA.

Vezi si aici : stiriturda.net/inca-un-vaccin-intra-in-romania-serul-johnsonjohnson-a-primit-aprobarea/?swcfpc=1

Serul numit Janssen COVID 19 arae avantajul ca se administreaza in doza unica si poate fi pastrat la temperatura uzuala a frigiderelor.

Se elimina astfel logistica speciala necesara serurilor Pfizer si Moderna care sunt deja utilizate in SUA.

Eficacitatea vaccinului a fost de 85,9% împotriva formelor severe de COVID-19 în Statele Unite, potrivit datelor publicate de FDA.

Toate rezultatele testului clinic combinate au aratat ca eficacitatea serului fabricat de compania americana au fost de 66,1% împotriva formelor moderate ale bolii şi, în general, „similare” pentru toate categoriile de populaţie.

Vaccinul Johnson & Johnson, a cărui administrare a început deja în Africa de Sud, este un vaccin cu „vector viral”.

El utilizează ca suport un alt virus mai puţin virulent, transformat pentru a-i adăuga instrucţiuni genetice de la o parte a virusului responsabil pentru COVID-19. Odată ajuns în celule, se produce o proteină tipică SARS-CoV-2, educând sistemul imunitar să o recunoască.

Efectele secundare cele mai frecvent observate au fost durerea la locul injecţiei, cefaleea, oboseala şi durerile musculare.

Informatia de aici : www.monitorulcj.ro/