Studentii cu burse sociale vor beneficia de bani de chirie in anul universitar 2023-2024.

Studentii cu burse sociale vor beneficia de bani de chirie in anul universitar 2023-2024. Bani de chirie pentru studentii cu burse sociale din anul universitar 2023-2024.

Reciteste si : minadestiri.ro/cristina-burciu-ministerul-educatiei-a-dublat-bursele-sociale-ale-elevilor

Executivul este gata sa aplice sistemul pliat in invatamantul preuniversitar si pentru studentii cu busrse sociale.

Astfel , o initiativa venita de la Ministrul Investitiilor si Proeiectelor Europene , spune ca din anul universitar 2023-2024 si studentii beneficiari de burse sociale vor primi vouchere de 1.500 de lei si bani pentru palta chiriei.

Este vorba de cei circa 50.000 de studenti aflati in aceasta situatie pentru care ajutorul propus de Marcel Bolos ar fi bine venit.

Marcel Bolos a precizat :

Sunt 50.000 de studenți care ar urma să beneficieze de aceste facilități, începând cu anul universitar următor. Plaja aceasta a chiriilor o să fie de la taxa pentru căminul studențesc și până la un anumit plafon pentru chirie pe care să-l decontăm, în baza contractului de închiriere și în baza documentelor justificative pe care le prezintă. Cei 50.000 de mii de studenți o să fie cuprinși în proiectul ordonanței de urgență prin care o să fie schimbat mecanismul pentru acordarea voucherelor educaționale pentru copiii din medii vulnerabile.

Foto : facebook.com/BolosIoanMarcel