Stimulare senzorială pentru dezvoltarea copiilor din grădinițe la Campia Turzii.

Stimulare senzorială pentru dezvoltarea copiilor din grădinițe la Campia Turzii.

Poate ai ratat : stiriturda.net/un-nou-pas-catre-dezvoltarea-turismului-din-campia-turzii/?swcfpc=1 Centrul de Zi „Carine” al Direcției de Asistență Socială din Municipiul Câmpia Turzii implementează un proiect special, dedicat copiilor de vârstă preșcolară.

Proiectul se întinde pe perioada lunilor martie, aprilie și mai 2023, și vizează dezvoltarea abilităților motorii, prin stimularea multisenzorială, pentru copiii de grădiniță.

Aplicarea programului de stimulare multisenzorială într-un mod adecvat, specific, oportun pentru copiii de vârstă preșcolară, va permite, în limita posibilităților fiecărui copil, să-l însoțească în dezvoltarea abilităților și capacităților sale.

Prima etapă a proiectului a avut loc, în această săptămână, la Grădinițele „Pinocchio”, respectiv Lumea Prichindeilor.

S-au desfășurat o serie de activități, în cadrul „Programului de prevenire a dificultăților de dezvoltare la copii, prin intermediul stimulării senzoriale”. Prin implementarea acestui program vom încerca să-i ajutăm pe copii să învețe despre lumea din jurul lor prin TOATE simțurile lor. Când văd, aud, ating sau gustă, copiii primesc senzații care sunt transmise prin impulsuri nervoase către creier, care le interpretează și le transformă în percepții, dezvoltându-și inteligența și promovând învățarea. Atunci când copiii își folosesc toate simțurile, experiența devine mai bogată, există mult mai multe conexiuni și învățarea devine semnificativă.

Programul a fost apreciat atât de copii, cât și de cadrele didactice.

De asemenea, în luna mai vor fi organizate întâlniri cu părinții pentru prezentarea unor seminarii cu tema: stimularea senzorială.

Direcția Relații cu Comunitatea

Foto : facebook.com/primaria.campiaturzii