Starea de alerta prelungita in Romania-se anunta totusi relaxari.

Starea de alerta prelungita in Romania-se anunta totusi relaxari.

Vezi aici : minadestiri.ro/propunerea-premierului-pentru-relaxarea-de-la-1-iunie/

Starea de alerta a fost prelungita pe teritoriul Romaniei pana la 13 iunie 2021 dar au fost eliminate restrictiile privind participarea la pelerinaje si procesiuni religioase.

Se discuta si de alte relaxari orice scenariu fiind posibil insa nu inainte de 1 iunie.

Raed Arafat a anuntat :

Astăzi a avut loc şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, urmată de şedinţa de guvern, pentru aprobarea hotărârii de prelungire a stării de alertă începând cu data de 13 mai 2021, pe o durată de 30 de zile. Elementele de noutate în hotărârea de guvern: permiterea circulaţiei persoanelor în afara locuinţei sau gospodăriei în data de 13 mai 2021, în intervalul orar 2:00 – 5:00 dimineaţa, pentru deplasare şi participarea la sărbătoarea religioasă a credincioşilor musulmani pentru sărbătoarea Ramadan; este eliminată restricţia privind participarea la organizarea de procesiuni şi/sau pelerinaje religioase legată de domiciliu sau reşedinţă. Astfel se va permite organizarea de procesiuni şi/sau pelerinaje religioase numai cu respectarea regulilor de protecţie sanitară, stabilite prin ordinul comun al ministrului Sănătăţii şi al Secretariatului de Stat pentru Culte.

Este luată în calcul, de pildă, participarea spectatorilor la concerte și competiţii sportive. Mai întâi vor fi organizate evenimente-pilot în care va  fi permis accesul persoanelor vaccinate, al celor care prezintă rezultatul unui test PCR negativ, dar nu mai vechi de 72 de ore, și al celor care au dovada că au trecut prin boală în ultimele 90 de zile, dar nu mai puțin de ultimele 15 zile. De asemenea, va fi permis accesul persoanelor care prezintă dovada unui test antigen certificat, care să nu aibă mai mult de 24 de ore.

Raed Arafat a precizat că Guvernul a stabilit la peste 50% gradul de participare a publicului la evenimente culturale, doar ca evenimente test sau pilot.

Poate vrei sa recitesti : stiriturda.net/starea-de-alerta-prelungita-in-romania/?swcfpc=1