Smecheria licitatiilor cu preturi mici-CNAIR a reziliat contractul pentru Chetani-Campia Turzii.

Smecheria licitatiilor cu preturi mici-CNAIR a reziliat contractul pentru Chetani-Campia Turzii.

Vezi aici : stiriturda.net/clujul-va-avea-un-nou-drum-judetean/?swcfpc=1

Este de notorietate ca firmele constructoare participa la licitatii in speranta obtinerii unor sume rezonabile pentru a demara lucrari de infrastructura.

Cum insa concurenta este acerba se ajunge la situatia paradoxala de a licita cu mult sub costul real al lucrarilor in speranta ca dupa castigarea licitatiei se vor primi bani in plus.

Daca acest lucru nu se intampla atunci constructorii fac lucrari in limita bugetului primit iar apoi asteapta rezilierea contractului.

Contactul de pe Autostrada Transilvania, secțiunea Chețani-Câmpia Turzii, a fost reziliat, anunță ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Ministrul transporturilor a mai declarat :

Cu lucrări începute în anul 2016, dar ajunse în 2021 abia la stadiul de sub 40%, nu putem face performanță în dezvoltarea infrastructurii și a României, în general. Progresul în ultimele 5 luni a fost 1%. CNAIR a reziliat astăzi contractul.

Tot Catalin Drula ,,traduce,, pentru necunoscatori strategia adoptata de catre compania romaneasca STACO ,cea care castigase licitatia in 2016 :

Valoarea licitată de compania câștigătoare a fost de 280 milioane lei, pe când estimarea inițială pentru acest lot de 15,7km era de 620 de milioane lei. Termenele erau de 4 luni proiectare și 12 luni execuție pentru un segment de autostradă în relief foarte ușor. În acest moment, pe șantier nu se lucrează deloc, iar lucrările deja executate încep să se degradeze. În ultimele cinci luni, lucrările au avansat cu doar 1%

Citeste si aici : minadestiri.ro/centura-martinesti-autostrada-transilvania-in-pericol-bani-putini-alocati-in-2021-de-ministerul-transporturilor/