Programul VISA WAIVER-singurul obstacol pentru intrarea romanilor fara viza in SUA.Vezi ce spune ambasadorul Romaniei in State!

Singurul obstacol pentru intrarea romanilor fara viza in SUA este ca Romania sa fie inclusa in Programul Visa Waiver.

Bunicii nostri au asteptat cu sufletul la gura sa vina ,,americanii,, si s-au trezit cu rusii la poarta si cu comunismul pentru 75 de ani.

Acum , razboiul bate la usa in estul ocupat de Ucraina iar americanii vin sa ne ajute alaturi de fratii nostri europeni.

Problema este ca diplomatia noastra nu a reusit de 30 de ani de zile sa rezolve eliminarea vizei pentru SUA si nici aderarea la spatiul Schengen , desi suntem membrii ai Uniunii Europene de mult timp.

Amenintarea razboiului face ca diplomatii romani sa vina cu alte promisiuni iar Ambasadorul Romaniei in SUA, Andrei Muraru , declara :

Nu există nici un stat care să fi fost inclus în programul Visa Waiver de la o rată de respingere a vizelor de 10 la sută, așa cum suntem noi acum, la sub 3 la sută într-un an fiscal, așa cum cere legislația americană.

Cu toate ca se doreste ca Romania , alaturi de SUA , sa susțina împreună o campanie de comunicare publică pentru reducerea ratei de refuz a vizelor pentru SUA şi implicit intrarea în programul Visa Waiver , Ambasadorul Romaniei recunoste ca nu poate avansa o data pentru eliminarea vizelor pomenind ezitant anii 2024-2025 ;

Dacă aș ști acest răspuns, vi l-aș da imediat, pe loc, și împreună ne-am pregăti intrăm pe teritoriul Statelor Unite fără viză, dar e, clar, un proces foarte complex.

Rata de refuz este ultimul criteriu pe care România îl mai are de îndeplinit pentru a intra în programul Visa Waiver.

Foto : digi24.ro

Conform site ului digi24.ro , pentru a putea participa la programul american de scutire de vize ,Romania trebuie să îndeplinească conditii legate de combaterea terorismului, aplicarea legii, a reglementărilor în domeniul imigraţiei, securitatea documentelor şi gestionarea frontierelor.

Aceste cerinţe includ o rată a refuzurilor acordării de vize temporare sub 3%, eliberarea de documente de călătorie securizate şi o colaborarea strânsă cu autorităţile americane care se ocupă cu aplicarea legii şi combaterea terorismului