Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Cluj-trasee omologate in Marisel si panouri informative noi la Tarnita.

Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Cluj anunta trasee omologate in Marisel si panouri informative noi la Tarnita.

𝐀𝐥𝐢𝐧 𝐓𝐢ș𝐞, 𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣, 𝐢𝐧 𝐚 𝐜𝐚𝐫𝐮𝐢 𝐬𝐮𝐛𝐨𝐫𝐝𝐢𝐧𝐞 𝐟𝐮𝐧𝐜𝐭𝐢𝐨𝐧𝐞𝐚𝐳𝐚 𝐒𝐚𝐥𝐯𝐚𝐦𝐨𝐧𝐭𝐮𝐥 𝐜𝐥𝐮𝐣𝐞𝐚𝐧:

„𝘡𝘰𝘯𝘢 𝘮𝘰𝘯𝘵𝘢𝘯𝘢 𝘢 𝘊𝘭𝘶𝘫𝘶𝘭𝘶𝘪 🏞 𝘰𝘧𝘦𝘳𝘢 𝘱𝘦𝘪𝘴𝘢𝘫𝘦 𝘴𝘱𝘦𝘤𝘵𝘢𝘤𝘶𝘭𝘰𝘢𝘴𝘦, 𝘦𝘹𝘵𝘳𝘦𝘮 𝘥𝘦 𝘢𝘱𝘳𝘦𝘤𝘪𝘢𝘵𝘦 𝘥𝘦 𝘪𝘶𝘣𝘪𝘵𝘰𝘳𝘪𝘪 𝘥𝘦 𝘯𝘢𝘵𝘶𝘳𝘢. 𝘕𝘦 𝘥𝘰𝘳𝘪𝘮 𝘤𝘢 𝘢𝘤𝘦𝘢𝘴𝘵𝘢 𝘴𝘢 𝘧𝘪𝘦 𝘷𝘢𝘭𝘰𝘳𝘪𝘧𝘪𝘤𝘢𝘵𝘢 𝘭𝘢 𝘱𝘰𝘵𝘦𝘯𝘵𝘪𝘢𝘭𝘶𝘭 𝘴𝘢𝘶 𝘮𝘢𝘹𝘪𝘮, 𝘮𝘰𝘵𝘪𝘷 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘯𝘦 𝘱𝘳𝘦𝘰𝘤𝘶𝘱𝘢𝘮 𝘱𝘦𝘳𝘮𝘢𝘯𝘦𝘯𝘵 𝘥𝘦 𝘢𝘮𝘦𝘯𝘢𝘫𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘴𝘪 𝘪𝘯𝘵𝘳𝘦𝘵𝘪𝘯𝘦𝘳𝘦𝘢 𝘵𝘳𝘢𝘴𝘦𝘦𝘭𝘰𝘳 𝘵𝘶𝘳𝘪𝘴𝘵𝘪𝘤𝘦, 𝘢𝘴𝘵𝘧𝘦𝘭 𝘪𝘯𝘤𝘢𝘵 𝘱𝘢𝘳𝘤𝘶𝘳𝘨𝘦𝘳𝘦𝘢 𝘭𝘰𝘳 𝘴𝘢 𝘴𝘦 𝘳𝘦𝘢𝘭𝘪𝘻𝘦𝘻𝘦 𝘪𝘯 𝘤𝘰𝘯𝘥𝘪𝘵𝘪𝘪 𝘥𝘦 𝘮𝘢𝘹𝘪𝘮𝘢 𝘴𝘪𝘨𝘶𝘳𝘢𝘯𝘵𝘢.”🟡

CJ Cluj informeaza pe pagina sa https://www.facebook.com/cjcluj :

📍 𝐓𝐫𝐚𝐬𝐞𝐞 𝐨𝐦𝐨𝐥𝐨𝐠𝐚𝐭𝐞 𝐢𝐧 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐬𝐞𝐥 𝐬𝐢 𝐩𝐚𝐧𝐨𝐮𝐫𝐢 𝐢𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭𝐢𝐯𝐞 𝐧𝐨𝐢 𝐥𝐚 𝐓𝐚𝐫𝐧𝐢𝐭𝐚

🎒 În contextul în care zona Mărișel a devenit, în ultima perioadă, una dintre preferatele turiștilor, Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, împreună cu Primăria și Consiliul Local Mărișel, au amenajat primele două trasee montane din acest areal.

🏔📢 Primul, un circuit marcat cu punct galben, pornește din zona bisericii și coboară pe o cărare ce bucură turiștii cu peisaje pitorești și puncte de belvedere spectaculoase asupra Văii Leșului și ajunge, prin pădure, până în zona Trei Pâraie, o confluență unde au fost amenajate trei mori de apă și locuri de popas.

🔴 Al doilea traseu, unul dus-întors, marcat cu punct roșu dublu, este unul spectaculos și urmează defileul Someșului Cald, de la Rusești (cătun în amonte de coada lacului Tarnița) până la fosta moară din defileu, în zona numită Dâlboacă. Pe acest traseu, unde apele Someșului Cald au săpat marmite și se prăvălesc tumultos în câteva șiruri de cascade, Serviciul Județean Salvamont-Salvaspeo a amenajat cărarea cu cabluri metalice, pentru a reduce orice risc de alunecare.

➡️ De altfel, ambele trasee din Mărișel sunt ușor de parcurs și necesită doar echipamentul minim recomandat în orice drumeție montană: 🥾 bocanci, haine de ploaie, haine mai groase, 📱 telefon încărcat și o folie de supraviețuire. Traseele au primit omologarea din partea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

📍 De asemenea, venind în sprijinul turiștilor din zona Lacului Tarnița, unde noile trasee montane au devenit în ultimii doi ani cele mai vizitate din județ, Salvamontul a montat câteva panouri cu 🗺 harta tuturor traseelor, cu informațiile legate de acestea, dar și cu recomandările pentru parcurgea lor în siguranță.

💰 Amenajarea traseelor a fost finanțată din bugetul Consiliului Județean Cluj. Reamintim, în acest context, faptul că în acest an, cu sprijinul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo, forul administrativ județean a obținut omologarea a 23 de trasee turistice din județ.

Reciteste aici : https://stiriturda.net/serviciul-public-judetean-salvamont-salvaspeo-cluj/?swcfpc=1