Scade in continuare ritmul vaccinarii anti COVID-Valeriu Gheorghita propune solutii pentru mediul rural.

Scade in continuare ritmul vaccinarii anti COVID-Valeriu Gheorghita propune solutii pentru mediul rural

Chiar daca Guvernul Romaniei face eforturi pentru a asigura cadrul necesar vaccinarii populatiei ritmul incepe sa scada simtitor.

Vezi aici : https://minadestiri.ro-vaccinarea-altfel-si-o-stare-de-spirit-pozitiva/

Situatia este mai acuta in mediul rural unde oamenii sunt cel mai reticenti si asta datorita faptului ca informatia ajunge mai greu acolo.

Valeriu Gheorghita anunta ca in cele peste 28.000 de localitati rurale din Romania pana la sfarsitul lui august in fiecare zi se va deplasa cate o echipa mobila pentru a faciliota vaccinarea doritorilor din zona respectiva.

Acesta a spus :

Un element important pe care îl avem în vedere – trecerea de la vaccinarea în centrele fixe la vaccinarea în centru şi prin echipe mobile.

Aici vorbim de conceptul «Oraşul vaccinează satul».

În fiecare zi, o echipă mobilă va fi într-o comună, într-o localitate din rural în următoarea perioadă, încât, până la sfârşitul lunii august, în cele peste 2.862 de comune din România să avem echipe mobile care să asigure accesul populaţiei la vaccinare, pentru a ne pregăti foarte bine pentru perioada următoare, care s-ar putea să fie asociată cu un alt val de îmbolnăviri.

Tendinţa este de a mobiliza cât mai mult echipe mobile mai ales către zonele rurale.

Numărul de persoane care se programează efectiv în centrele de vaccinare este din ce în ce mai redus. Vorbim de o medie şi aici sunt datele din 16 iunie – între 17.000 şi 19.000 de persoane în fiecare zi.

Poate recitesti aici : https://stiriturda.net/valeriu-gheorghita-vorbeste-despre-procesul-de-vaccinare/?swcfpc=1