S-a semnat azi contractul de extindere a terminalului de pasageri de la Aeroportul International din Cluj Napoca.

S-a semnat azi contractul de extindere a terminalului de pasageri de la Aeroportul International din Cluj Napoca.

Vezi si : minadestiri.ro/aeroportul-international-avram-iancu-a-sarbatorit-azi-pasagerul-cu-numarul-1-000-000-pe-2022

📢 Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj anunță semnarea contractului de proiectare și execuție pentru obiectivul de investiții “Extindere terminal pasageri plecări pe latura de Nord”.🔝

ℹ️ Implementarea noului proiect presupune:

📍Extinderea terminalului plecări cu aproximativ 7.200 de metri pătrați și a platformei de staționare aeronave cu aproape 9.000 de metri pătrați.

📍Dotarea cu aparate de securitate de ultimă generație de tip standard C3.

📍Realizarea a două porți de îmbarcare pentru zborurile externe și o poartă de îmbarcare pentru zborurile interne.

‼️ În urma extinderii terminalului Aeroportul Internațional Cluj va avea o suprafață mai mare dedicată procesării pasagerilor, ceea ce va duce la creșterea gradului de confort pentru pasageri și pentru angajații care își desfășoară activitatea în perimetrul aeroportuar.

Viorel Federiga, Președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Cluj :

Investițiile care se vor face la  Aeroportul Internațional Cluj ca urmare a semnării acestui contract vor asigura noi facilități pentru pasageri. Depunem toate eforturile pentru a obține finanțare din fonduri europene pentru realizarea acestui obiectiv de investiții. Felicit echipa de management și întregul colectiv pentru rezultatele obținute până acum în implementarea proiectelor realizate cu fonduri europene.

David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internațional Cluj:

Asigurarea finanțării din fonduri europene este prioritară pentru noi, în vederea continuării dezvoltării și modernizării aeroportului. Extinderea terminalului va duce la creșterea capacității de procesare și a gradului de confort al pasagerilor. Este un proiect foarte important având în vedere că în anul 2023 vom depăși 3 milioane de pasageri  și estimăm creșteri ale traficului de pasageri și pentru anii următori

Conform aeroportcj.ro , Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj a încheiat anul 2022 cu un număr de  2.645.000 de pasageri, cu 81% mai mult față de anul 2021. Raportat la anul 2019, înainte de pandemia Covid-19, Aeroportul Internațional Cluj a recuperat 90% din traficul de pasageri, consolidându-și poziția de primul aeroport regional al țării. Pentru 2023, se estimează un trafic de 3,1 milioane de pasageri.

Foto : facebook.com/airportcluj.ro