Romania intrata oficial in valul patru al pandemiei-Valeriu Gheorghita estimeaza varful acestui val la mijlocul lui septembrie.

Romania intrata oficial in valul patru al pandemiei-Valeriu Gheorghita estimeaza varful acestui val la mijlocul lui septembrie.

Pentru Valeriu Gheorghita nu mai exista nici un dubiu ca Romania a intrat in valul patru.

Citeste asta : https://minadestiri.ro/peste-82-din-pozitivi-erau-nevaccinati/

Cresterea accentuata a imbolnavirilor datorate variantei DELTA il ingrijoreaza pe medicul militar :

Ne așteptăm ca această creștere să fie susținută în perioada următoare și principalul indicator pe care-l urmărim în momentul de față este rata de pozitivare a testelor, care vedem că a ajuns la 1,7%, 1,8%. Și în Germania la fel se monitorizează și în ultima săptămână a crescut rata de pozitivare de la 3% la 4%.ceastă creștere este explicată de faptul că varianta virală Delta este pe cale să devină dominantă și în țara noastră.

Nu am niciun dubiu că România este în valul 4, avem toate datele pentru care putem afirma acest lucru. Și estimările din perioada următoare arată această creștere și în ultimele săptămâni avem o creștere progresivă, susținută a numărului de cazuri.

Dar când vorbim de varianta Delta, care are o rată de reproducere a cazurilor mult mai crescută față de variantele anterioare – un caz pozitiv poate să genereze 5 până la 8-9 cazuri secundare și perioada de incubație mai scurtă.

Acest lucru îngreunează și anchetele epidemiologice, practic tot timpul vom fi în urma depistării cazurilor. De aceea, prevenția rămâne cea mai importantă măsură prin care putem reduce circulația virusului.

Este estimarea pesimistă, dar întotdeauna estimările au fost mult sub ceea ce s-a întâmplat de fapt în realitate. Este posibil ca numărul să fie mai mare.

Vezi si aici : https://stiriturda.net/scade-in-continuare-ritmul-vaccinarii-anti-covid/?swcfpc=1