Rata incidentei este in continua scadere la Cluj-restaurantele raman deschis la interior.

Rata incidentei este in continua scadere la Cluj-restaurantele raman deschis la interior.

Sectorul HoReCa primeste vesti bune in judetul Cluj.Rata infectarii scade constant la Cluj iar drumul spre normalitate pare tot mai accesibil.

Vezi si aici : minadestiri.ro/pandemia-va-intra-intr-un-platou-la-cluj/

In ultima zi a lunii aprilie incidenta a ajuns la 2,66 la 1.000 de locuitori.

Astfel, municipiul Cluj-Napoca a scăpat de restricțiile de weekend, incepând de miercuri fiind luată hotărârea ca restaurantele sa fie deschise si la interior . In plus , sălile de fitness au fost deschise, regulă valabilă în cazul localităților în care rata de incidență se află sub 3,5 cazuri la mia de locuitori.

Conform hotararilor aplica te autoritati ,localitățile care depășesc incidența de 4 cazuri la 1.000 de locuitori, dar nu cea de 7,5 la 1.000 de locuitori, intră în „scenariul de weekend”. Astfel, magazinele și terasele se închid la ora 18:00, iar sălile de sport și fitness sunt închise de tot. Măsurile se aplică până când rata de infectare coboară la 3,5 la 1.000 de locuitori.

Daca in localitati se depășeste incidență de 7,5 cazuri la 1.000 de locuitori se vor aplica restricțiile menționate mai sus în fiecare zi din săptămână iar restricțiile respective sunt valabile până când rata de infectare coboară la 7 cazuri la 1.000 de locuitori.

Vezi si aici : stiriturda.net/scadere-accelerata-a-ratei-infectarii-in-judet/?swcfpc=1