Protest al politistilor in fata sediilor partidelor de guvernamant-sindicatul EUROPOL a fost organizatorul evenimentului.

Protest al politistilor in fata sediilor partidelor de guvernamant,sindicatul EUROPOL fiind organizatorul evenimentului.

Politistii cer marirea salariilor si vineri au protestat in fata mai multor Prefecturi din judetele Maramureș, Gorj, Mureș, Cluj, Timiș, Vaslui, Bacău, Vâlcea, Mehedinți, Giurgiu, Botoșani, Alba și Satu Mare.

Conform https://www.stiridecluj.ro/ ,manifestarile au fost sub autoritatea sindicatului Europol care au precizat prin reprezentantii sai :

I-am adus la cunoștință încă o dată lui Lucian Bode revendicările noastre și că nu mai suntem dispuși să suferim o nouă amânare a respectării drepturilor salariale și că vom continua cu formele de protest până la blocarea activității la fel cum au făcut grefierii și magistrații, în cazul în care legea salarizării nu ne va fi aplicată asemenea celorlalte categorii de bugetari. I-am transmis ministrului Bode și că vom răspunde la sfidare cu un miting și mai mare.

Vineri, 17 decembrie, polițiștii s-au adunat în fața sediilor partidelor politice care au votat în 2017  legea salarizării, Partidului Social Democrat , Partidului Național Liberal și UDMR.

Iulian Surugiu, președintele sindicatului SNAP a spus :

Majoritatea sunt agenţi. Ei muncesc, ei sunt interfaţa Poliţiei Române, dar ei au drepturile cele mai mici, din păcate.

Foto : digi24.ro