Protejarea planetei prin stimularea creativității, implicarea civică precum și realizarea unor jocuri sau calendare in cadrul Festivalului Verde la Turda.

Protejarea planetei prin stimularea creativității, implicarea civică precum și realizarea unor jocuri sau calendare in cadrul Festivalului Verde la Turda.

Festivalul Verde revine la Turda.💚
🌿În perioada 22 – 31 Mai 2023 va avea loc a doua ediție a Festivalului “Verde la Turda” care va conține un maraton de activități de mediu educative, de informare a populației privind cele mai eficiente soluții de protejare a mediului și se adresează elevilor, profesorilor din toate ciclurile de învățământ dar și tuturor cetățenilor municipiului Turda.
📔Astfel, programul festivalului pe zile este următorul:
♻️22.05.2023 – Ora de ecologie – Colectarea selectivă corect realizată, a deșeurilor municipale; proiecție de film la școala Teodor Murășanu
♻️23.05.2023 – Grădina verde – plantări de materiale dendrofloricole în curtea școlilor și grădinițelor
♻️24.05.2023 – Salubrizare și igienizare puncte gospodărești SUPERCOM. Distribuire de flyere despre colectarea selectivă
♻️25.05.2023 – Activități interactive cu Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB), Banca de Alimente Cluj, activități sportive (Zumba cu Alina, Kangoo cu Dana, Kangoo cu Cristina, Taeboo cu Florina), activități TUP Turda, parada costumelor reciclabile – școli, grădinițe, ora de sănătate – STOMA 4 U – LAURA DENT (Activități organizate în Parcul Central)
♻️26.05.2023 – Ecologizarea și bioremedierea malurilor, parcurilor și a ariei protejate din municipiul Turda – Școala Poiana și Școala Ioan Opriș
♻️27.05.2023 – Colectare selectivă a deșeurilor electrice, baterii uzate (DEEE-uri)
♻️29.05.2023 – Dezinsecție și deratizare spații verzi DDD INSECTO
♻️30.05.2023 – Salubrizare și igienizare Valea Racilor și Lacuri Băi Sărate – SVSU
♻️31.05.2023 – Toaletare spații verzi de pe domeniul public
💚🌳🌎Activitățile și concursurile organizate în cadrul acestui proiect au ca scop stimularea creativității, implicarea civică precum și realizarea unor jocuri sau calendare cu activități de protejare a planetei. Elevii câstigători vor fi premiați de către partenerii noștri în acest proiect.

Sursa foto : facebook.com/PrimariaTurdaOficial