Programul Zilei Culturii Nationale la Turda.

Programul Zilei Culturii Nationale la Turda.

Revezi asta : https://stiriturda.net/mesajul-primarului-cristian-matei/?swcfpc=1

COMUNICAT ;

Ziua Culturii Naționale va fi sărbătorită în orașul nostru printr-o serie de evenimente inedite.

📖🇷🇴 Primăria Municipiului Turda, Teatrul Național ,,Aureliu Manea”, Biblioteca Municipală Teodor Murășanu și Casa de Cultură Turda organizează, în data de 15 ianuarie, o serie de evenimente culturale dedicate aniversării a 172 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu.

📍 Începând cu ora 11:00, la Teatrul Național Aureliu Manea, 𝑩𝒊𝒃𝒍𝒊𝒐𝒕𝒆𝒄𝒂 𝑴𝒖𝒏𝒊𝒄𝒊𝒑𝒂𝒍𝒂̆ organizează expoziții de pictură și fotografie și gala premiilor tinerelor talente care au participat la concursurile lansate de instituție. De asemenea, va avea loc și un program artistic cu multe momente frumoase care se va încheia cu demararea proiectului de voluntariat ”Turda – oraș de poveste” prin care se dorește implicarea comunității turdene de toate vârstele. Programul evenimentelor pregătite de 𝑪𝒂𝒔𝒂 𝒅𝒆 𝑪𝒖𝒍𝒕𝒖𝒓𝒂̆ 𝑻𝒖𝒓𝒅𝒂:

📍 Ora 16:00 la monumentul Mihai Eminescu OMAGIU POETULUI NAȚIONAL

📍 Ora 17:00 la Galeria de Artă ,,Valer Suciu’’ SALONUL NAȚIONAL DE GRAFICĂ ,,MIHAI EMINESCU,, – Turda 2022 Invitați Eugen Cojocaru, critic de artă și Constantin Rîpă, prof. dr. la Academia de Muzică ,,Gheorghe Dima,, RECITAL DE MUZICĂ ȘI POEZIE ,, Lacul codrilor albastru ” LANSAREA VOLUMULUI ,,ODIHNA MEA E MUNCA PENTRU STRĂMOȘI,, Autor: VICTOR CONSTANTIN MĂRUȚOIU, editura Ecou transilvan

📍 Ora 18:00 – 20:00 Galeria de Artă Valer Suciu va găzdui proiecția de pictură după creația eminesciană intitulată „Din cerurile albastre”.

📍 De la ora 19:00 pe scena 𝑻𝒆𝒂𝒕𝒓𝒖𝒍𝒖𝒊 𝑵𝒂𝒕̦𝒊𝒐𝒏𝒂𝒍 𝑨𝒖𝒓𝒆𝒍𝒊𝒖 𝑴𝒂𝒏𝒆𝒂 va avea loc piesa de teatru Mofturi, text I. L. Caragiale, unde îi putem revedea pe îndrăgiții actori turdeni.

Accesul la evenimentele dedicate Zilei Culturii Naționale se va face în limita a 30% din capacitatea sălii de spectacole a Teatrului, în vederea respectării măsurilor de prevenire a răspândirii Covid-19, iar accesul se face pe baza de invitație care se poate obține de la sediul Casei de Cultură.

Mai multe informații puteți obține la tel: 0264.311-980.

Captura foto : minadestiri.ro