Problema burselor pentru elevi se vrea rezolvata-bursele sociale se vor dubla din semestrul al doilea.

Problema burselor pentru elevi se vrea rezolvata iar bursele sociale se vor dubla din semestrul al doilea.

Vezi asta : https://stiriturda.net/pmp-turda-manipulare-crasa-a-propriului-electorat/?swcfpc=1

Conform unui ordin emis de catre Sorin Campeanu , birocratia pentru bursele sociale ale elevilor se va simplifica iar acestea se vor dubla in al doilea semestru.

Ministrul Sanatatii a precizat ca de bursele sociale vor beneficia, fără limită de venit, elevii orfani, cei aflați în întreținerea unui singur părinte și cei abandonați de părinți.

Acelasi beneficiu il vor avea si elevii din mediul rural care fac școala într-o altă localitate decât cea de domiciliu ,ei primind bursă socială, tot fără limită de venit.

Sorin Campeanu isi doreste ca , spre reducerea birocratiei , plata sa se faca de la bugetul Ministerului Sanatatii , acest lucru fiin posibil de la prima rectificare de buget.

S-a gandit astfel , ca perioada de depunere a cererilor pentru bursa sa se prelungeasca si sa se incheie in data de 14 februarie.

Simplificandu-se lista documentelor doveditoare și specificandu-se că în situația în care acestea au fost depuse în primul semestru pentru obținerea bursei sociale, își păstrează valabilitatea pentru întreaga durată a anului școlar ,Sorin Campeanu a anuntat dublarea acestor burse.

Cuantumul lor va creste de la 100 de lei la 200 de lei.

Foto : digi24.ro