Primarul Turzii alaturi de refugiatii ucrainieni-indemn de solidaritate cu acestia.

Primarul Turzii alaturi de refugiatii ucrainieni-indemn de solidaritate cu acestia.

Situatia dramatica din Ucraina din cauza careia oamenii fug din calea gloantelor nu a ramas fara raspuns din partea Administratiei Locale condusa de Matei Cristian.

Poate ai ratat : stiriturda.net/singurul-obstacol-pentru-intrarea-romanilor-fara-viza-in-sua/?swcfpc=1

Primarul Turzii , Matei Cristian , a preluat initiativa si a postat pe pagina personala de facebook ;

Dragi turdeni,

Din păcate ne confruntăm cu o nouă situație de criză față de care nu putem să rămânem nepăsători.

Având în vedere impasul în care se află Ucraina, tot mai mulți ucrainieni se refugiază în țara noastră pentru a fi în siguranță.

Este foarte important ca și de această dată să dăm dovadă de solidaritate și să sprijinim refugiații ucrainieni coordonat, fără a face risipă de resurse.

Pentru cei care au nevoie de un spațiu de locuit în orașul nostru, împreună cu Direcția de Asistență Socială și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență punem la dispoziție următoarele spații de cazare:

➡Centrul social de urgenţă -Strada Avram Iancu nr. 12 – 16 locuri.

➡Locuință protejată – Strada Salcâmilor nr. 8 – 6 locuri.

➡Colegiul Tehnic Turda – Strada Basarabiei nr. 48 – 50 locuri.De asemenea, la Cantina de ajutor social de pe strada Mihai Eminescu vor fi asigurate 100 porții de hrană.

Până la această oră și-au manifestat interesul pentru a colabora: Salina Turda, Compania de Apă Arieș și reprezentanți ai societății civile care pun la dispoziție fie mașini de transport sau alte ajutoare foarte utile.

Pe această cale, doresc să felicit inițiativa celor 7 ONG-uri turdene care au format Consorțiul de Sprijin Ucraina Arieș care colaborează organizat pentru oferirea de sprijin pentru refugiații ucranieni de la granița Siret (aici puteți accesa platforma : https://bit.ly/3BWoj9K).

Pentru a ne coordona eforturile astfel încât să ne pliem exact pe nevoile refugiaților ne puteți contacta la numărul de telefon: ➡ 0756.043.616 (Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență).

Foto : facebook.com/MateiCristianOctavian