Primaria Turda face apel catre cetateni-doneaza sange si ofera o sansa la viata!

Primaria Turda face apel catre cetateni-doneaza sange si ofera o sansa la viata!

Pagina Primariei Turda facebook.com/PrimariaTurdaOficial face apel catre cetateni :

Oferã o şansă la viațã – doneazã sânge!

Știai că o singură unitate de sânge donat poate oferi o șansă la viață pentru alte 3 persoane ❓🩸👉3⃣💓

Dacă și tu vrei să salvezi vieți, marți, 08 iunie, te așteptăm la 𝗣𝘂𝗻𝗰𝘁𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗹𝘁𝗮𝗿𝗲 𝗱𝗶𝗻 𝗶𝗻𝗰𝗶𝗻𝘁𝗮 𝗖𝗼𝗹𝗲𝗴𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗧𝗲𝗵𝗻𝗶𝗰, 𝘀𝘁𝗿𝗮𝗱𝗮 𝗣𝗶𝗮𝘁̦𝗮 𝗕𝗮𝘀𝗮𝗿𝗮𝗯𝗶𝗲𝗶 𝗻𝘂𝗺𝗮̆𝗿𝘂𝗹 𝟰𝟴.

📌 Programul recoltărilor este de la 08:30 pâna la ora 13:00.

➡ vârsta: 18-60 ani; ➡ greutatea: 👩 femei – între 55 și 100 kg; 👨 bărbați – între 60 și 110 kg; ➡ pulsul: 60-100 bătăi pe minut. Important ❗➡ să nu suferiți de boli cronice (diabet, cancer, ciroză hepatică, boli autoimune, alte boli infecțioase, etc.); ➡ să nu aveți alergii severe (cele sezoniere, minore nu sunt criteriu de excludere); ➡ să nu fi suferit intervenții chirurgicale majore în ultimele 6 luni, operații minore în ultimele 3 luni sau intervenții stomatologice mici în ultimele 7 zile; ➡ să nu fiți sub vreun tratament medicamentos (excepție: anticoncepționalele, suplimentele alimentare precum vitaminele și mineralele, de exemplu vitamina C și Zinc); ➡ să nu vă fi tatuat și să nu vă fi pus piercing în ultimele 6 luni; ➡ să nu fiți în perioada menstruală (sau cu câteva zile înainte sau după); ➡ să nu consumați alcool cu 48h înaintea donării.

Pot dona sânge dacă am avut Covid ❓

✅DA – dacă au trecut cel puțin 14 zile de la izolare sau 28 de zile de la efectuarea unui test RT-PCR pozitiv. 🧾 Ce acte trebuie să am la mine: ➡cartea de identitate ➡rezultatul testului RT-PCR pozitiv ➡scrisoarea medicală din spital (doar în cazul persoanelor care au avut nevoie de spitalizare).

Pot dona sânge dacă m-am vaccinat ❓

✅DA – dacă au trecut 7 zile de la imunizarea cu vaccinul Pfizer sau Moderna. ✅DA – dacă au trecut 28 de zile de la imunizare cu vaccinul AstraZeneca și Johnson & Johnson. 🧾

Ce acte trebuie să am la mine: ➡cartea de identitate ➡certificatul de vaccinare.🤝 Din recunoștință, vom recompensa donatorii cu: ➡ analize medicale – care se efectuează la cerere (grupa sanguină, Rh, hemoleucogramă, hepatita B/C, HIV, HTLV sau analize biochimice); ➡ 7 bonuri de masă; ➡ adeverință pentru o zi liberă de la locul de muncă sau de la universitate; ➡ adeverință de 50% reducere pentru un abonament pe mijloacele de transport în comun. Printr-un simplu gest putem fi supereroi și să salvăm viețile celor care acum au nevoie de noi!

Citeste si https://stiriturda.net/romanii-se-intreaba-daca-pot-dona-plasma-dupa-vaccinare/?swcfpc=1