Primaria Turda anunta organizarea unei noi campanii de donare de sange.

Primaria Turda anunt aorganizarea unei noi campanii de donare de sange.

Primaria Turda COMUNICAT facebook.com/PrimariaTurdaOficial :

O nouă campanie de donare sânge va avea loc în orașul nostru.

Dacă și tu vrei să salvezi vieți, joi, 01 iulie, te așteptăm la 𝗣𝘂𝗻𝗰𝘁𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗹𝘁𝗮𝗿𝗲 𝗱𝗶𝗻 𝗶𝗻𝗰𝗶𝗻𝘁𝗮 𝗖𝗼𝗹𝗲𝗴𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗧𝗲𝗵𝗻𝗶𝗰, 𝘀𝘁𝗿𝗮𝗱𝗮 𝗣𝗶𝗮𝘁̦𝗮 𝗕𝗮𝘀𝗮𝗿𝗮𝗯𝗶𝗲𝗶 𝗻𝘂𝗺𝗮̆𝗿𝘂𝗹 𝟰𝟴.

Programul recoltărilor este de la 08:30 pâna la ora 13:00.

Cine poate dona sânge ❓

Persoanele cu: ➡ vârsta: 18-60 ani; ➡ greutatea: 👩 femei – între 55 și 100 kg; 👨 bărbați – între 60 și 110 kg; ➡ pulsul: 60-100 bătăi pe minut. Important ❗➡ să nu suferiți de boli cronice (diabet, cancer, ciroză hepatică, boli autoimune, alte boli infecțioase, etc.); ➡ să nu aveți alergii severe (cele sezoniere, minore nu sunt criteriu de excludere); ➡ să nu fi suferit intervenții chirurgicale majore în ultimele 6 luni, operații minore în ultimele 3 luni sau intervenții stomatologice mici în ultimele 7 zile; ➡ să nu fiți sub vreun tratament medicamentos (excepție: anticoncepționalele, suplimentele alimentare precum vitaminele și mineralele, de exemplu vitamina C și Zinc); ➡ să nu vă fi tatuat și să nu vă fi pus piercing în ultimele 6 luni; ➡ să nu fiți în perioada menstruală (sau cu câteva zile înainte sau după); ➡ să nu consumați alcool cu 48h înaintea donării.

Pot dona sânge dacă am avut Covid ❓

✅DA – dacă au trecut cel puțin 14 zile de la izolare sau 28 de zile de la efectuarea unui test RT-PCR pozitiv.

🧾 Ce acte trebuie să am la mine:

➡cartea de identitate ➡rezultatul testului RT-PCR pozitiv ➡scrisoarea medicală din spital (doar în cazul persoanelor care au avut nevoie de spitalizare).

Pot dona sânge dacă m-am vaccinat ❓

✅DA- dacă au trecut 7 zile de la imunizarea cu vaccinul Pfizer sau Moderna. ✅DA -dacă au trecut 28 de zile de la imunizare cu vaccinul AstraZeneca și Johnson & Johnson.

🧾 Ce acte trebuie să am la mine: ➡cartea de identitate ➡certificatul de vaccinare

🤝 Din recunoștință, vom recompensa donatorii cu:

➡ analize medicale – care se efectuează la cerere (grupa sanguină, Rh, hemoleucogramă, hepatita B/C, HIV, HTLV sau analize biochimice); ➡ 7 bonuri de masă; ➡ adeverință pentru o zi liberă de la locul de muncă sau de la universitate; ➡ adeverință de 50% reducere pentru un abonament pe mijloacele de transport în comun. Printr-un simplu gest, putem fi supereroi și să salvăm viețile celor care acum au nevoie de noi! 🦸‍♂

🦸‍♀ Pentru donatorii de sânge care au trecut prin COVID: -trebuie să treacă cel puțin 14 zile de la izolare sau -28 de zile de la efectuarea unui test RT-PCR pozitiv.

Pentru donatorii de sânge care s-au vaccinat trebuie să treacă: -7 zile de la imunizarea cu vaccinul Pfizer sau Moderna. -28 de zile de la imunizare cu vaccinul AstraZeneca și Johnson & Johnson.

Vezi aici : https://stiriturda.net/primaria-turda-face-apel-catre-cetateni/?swcfpc=1