Presedintele Romaniei despre iesirea din pandemie-vaccinarea este singura modalitate pentru revenirea la normal.

Presedintele Romaniei despre iesirea din pandemie-vaccinarea este singura modalitate pentru revenirea la normal.

Romania este in grafic cu evolutia procesului de vaccinare.

Poate vrei sa recitesti : stiriturda.net/clujul-este-fruntas-la-vaccinare/?swcfpc=1

Guvernul Romaniei si presedintele Klaus Iohanis indeamna populatia sa se vaccineze pentru a putea depasi pandemia ce a cuprins intreaga planeta.

Executivul da asigurari ca exista suficiente doze de ser anti COVID si ca fiecare cetatean care doreste sa se vaccineze va beneficia de acestea.

Klaus Iohannis a precizat :

Fără vaccinare nu putem să ieșim din pandemie, asta este clar. Calea de ieșire din pandemie este vaccinarea în masă. Eu sunt implicat din capul locului în campania pro-vaccinare, voi continua, voi vizita centre de vaccinare, voi discuta cu oamenii, voi face afirmații publice precum astăzi: Dragi români, mergeți să vă vaccinați !!

Dragii mei, nu există variantă de rezervă. Asta este varianta tristă. Vestea bună este că vom dispune de suficiente doze de vaccin.

Ne vaccinăm, ieșim din pandemie. Dacă nu ne vaccinăm, atunci pandemia va tot continua, se vor tot îmbolnăvi oameni, vor tot muri oameni de această boală și nu cred că cineva își dorește așa ceva.

Referitor la iesirea din starea de alerta a spus :

Lucrurile nu se vor întâmpla de azi pe mâine.Dacă ne vaccinăm – și deocamdată pot să spun că merge bine campania, avem în jur de 100.000 de persoane vaccinate zilnic – pe măsură ce pademia se reduce, deci dacă vedem că se reduce numărul de infectări, numărul persoanelor la ATI, numărul de decese – din păcate, încă prea mulți mor de această boală -, gradual se vor relaxa măsurile care au fost necesare pentru a controla răspândirea acestui virus.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență evaluează permanent, împreună cu Institutul Național de Sănătate Publică fac propuneri și dacă ușor, ușor se atenuează câte o măsură, pe urmă începem să renunțăm la anumite măsuri, până când în final ieșim din pandemie și ne reluăm viața normală.

Evident, în măsura în care se reduce pandemia și se reduc numărul de îmbolnăviri, la un moment dat, la o analiză serioasă, se va renunța la prelungirea stării de alertă. Eu personal îmi doresc cât mai repede să ajungem în această etapă

Vezi si asta : minadestiri.ro/premierul-romaniei-este-optimist/