Pfizer si profitul din perioada pandemiei de COVID 19.

Pfizer si profitul din perioada pandemiei de COVID 19.

Pfizer, unul dintre cei mai mari producători de medicamente și vaccinuri din lume, a înregistrat profituri semnificative în timpul pandemiei COVID-19. În primul trimestru al anului 2021, compania a anunțat venituri de aproximativ 14,6 miliarde de dolari, cu un profit net de 4,9 miliarde de dolari. Aceste cifre au fost în mare parte susținute de vânzările de vaccinuri împotriva COVID-19.

Revezi asta : stiriturda.net/guvernul-indeamna-populatia-la-vaccinare/?swcfpc=1

De exemplu, până în luna iunie 2021, Pfizer a raportat venituri de 11,3 miliarde de dolari din vânzarea vaccinului său COVID-19, ceea ce reprezintă aproximativ o treime din veniturile sale totale din anul respectiv. În plus, în decembrie 2020, Pfizer a semnat un contract cu Uniunea Europeană pentru a furniza 300 de milioane de doze de vaccin, în valoare de aproximativ 7,5 miliarde de dolari.

In alta ordine de idei, deși Pfizer a obținut profituri semnificative în timpul pandemiei, compania a investit și sume semnificative de bani în cercetarea și dezvoltarea vaccinului anti-COVID-19, precum și în construirea unei infrastructuri adecvate pentru fabricarea și distribuirea acestuia în întreaga lume.

Pfizer a obținut profituri semnificative în timpul pandemiei COVID-19, dar este important să se recunoască eforturile și investițiile companiei în dezvoltarea și furnizarea unui vaccin eficient împotriva virusului.

Foto : http://apnews.com