Pasaportul COVID in atentia Uniunii Europene-vezi ce suma aloca statelor membre pentru asta.

Pasaportul COVID in atentia Uniunii Europene-vezi ce suma aloca statelor membre pentru asta.

Controversele pe baza certificatului verde sunt pe cale de a se incheie.

Vezi aici despre pasaport COVID : stiriturda.net/liderul-aur-george-simion-formatiunea-condusa-de-mine-se-opune-pasaportului-covid-dar-sustine-vaccinarea-celor-ce-doresc/?swcfpc=1

Asta pentru ca Uniunea Europeana doreste sa accelereze procesul de a introduce pasaportul COVID pentru a intampina sezonul estival cu un act care sa protejeze cetatenii care vor calatorii in spatiul comunitar.

Potrivt Ursulei von der Leyen ,UE va aloca 121,5 milioane de euro statelor membre pentr ca acestea sa pregateasca infrastructura necesara obtinerii pasaportului COVID.

Aceasta puncteaza :

Scopul nostru este sa fie functionale pana in vara.Invit tarile UE sa creeze fara intarziere infrastructura necesara.

Fostul comisar europen ,Corina Cretu , precizeaza intr-o postare pe facebook , ca cetatenii europeni vor putea circula nestingheriti in spatiul comunitar daca au un rezultat negativ la un test PCR ,daca s-au vaccinat sau daca au trecut prin boala si s-au vindecat.

Proiectul este la nivel de propunere insa daca va trece de Consiliul European va urma votul in plenul Parlamentului European.

Emiterea acestor pasapoarte COVID se va face de catre statele membre si va avea si o varianta electronica de stocare pe device uri mobile.

Vezi si aici : minadestiri.ro/primarul-clujului-face-un-anunt-optimist-din-1-iunie-ar-trebui-sa-scapam-de-pericolul-pandemiei/