Palatul Banffy din Cluj Napoca a beneficiat de o investitie noua din partea Consiliului Judetean.

Palatul Banffy din Cluj Napoca a beneficiat de o investitie noua din partea Consiliului Judetean.

Revezi si : https://minadestiri.ro/a-fost-semnat-contractul-pentru-reabilitarea-castelului-banffy/

𝐀𝐥𝐢𝐧 𝐓𝐢ș𝐞, 𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣:

,,𝘐𝘮𝘱𝘰𝘳𝘵𝘢𝘯𝘵𝘢 𝘢𝘱𝘢𝘳𝘵𝘦 𝘱𝘦 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘢𝘤𝘦𝘴𝘵 𝘮𝘰𝘯𝘶𝘮𝘦𝘯𝘵 𝘢𝘳𝘩𝘪𝘵𝘦𝘤𝘵𝘶𝘳𝘢𝘭 𝘰 𝘢𝘳𝘦 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘊𝘭𝘶𝘫 𝘱𝘳𝘦𝘤𝘶𝘮 𝘴𝘪 𝘯𝘶𝘮𝘢𝘳𝘶𝘭 𝘮𝘢𝘳𝘦 𝘥𝘦 𝘷𝘪𝘻𝘪𝘵𝘢𝘵𝘰𝘳𝘪 𝘥𝘪𝘯 𝘪𝘯𝘵𝘳𝘦𝘢𝘨𝘢 𝘭𝘶𝘮𝘦 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘵𝘳𝘦𝘤 𝘱𝘳𝘢𝘨𝘶𝘭 𝘮𝘶𝘻𝘦𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘢𝘯 𝘥𝘦 𝘢𝘯 𝘯𝘦-𝘢𝘶 𝘥𝘦𝘵𝘦𝘳𝘮𝘪𝘯𝘢𝘵 𝘴𝘢 𝘤𝘰𝘯𝘵𝘪𝘯𝘶𝘢𝘮 𝘴𝘦𝘳𝘪𝘢 𝘪𝘯𝘷𝘦𝘴𝘵𝘪𝘵𝘪𝘪𝘭𝘰𝘳 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘳𝘦𝘴𝘵𝘢𝘶𝘳𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘱𝘢𝘭𝘢𝘵𝘶𝘭𝘶𝘪. 𝘙𝘦𝘻𝘶𝘭𝘵𝘢𝘵𝘦𝘭𝘦 𝘴𝘶𝘯𝘵 𝘪𝘮𝘱𝘳𝘦𝘴𝘪𝘰𝘯𝘢𝘯𝘵𝘦 𝘴𝘪 𝘵𝘳𝘦𝘻𝘦𝘴𝘤 𝘢𝘥𝘮𝘪𝘳𝘢𝘵𝘪𝘢 𝘵𝘶𝘵𝘶𝘳𝘰𝘳 𝘷𝘪𝘻𝘪𝘵𝘢𝘵𝘰𝘳𝘪𝘭𝘰𝘳.”

Consiliul Judetean anunta ca investitia se face din bugetul propriu :

✔️ 𝐎 𝐧𝐨𝐮𝐚 𝐢𝐧𝐯𝐞𝐬𝐭𝐢𝐭𝐢𝐞 𝐫𝐞𝐝𝐚 𝐬𝐭𝐫𝐚𝐥𝐮𝐜𝐢𝐫𝐞𝐚 𝐏𝐚𝐥𝐚𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐁𝐚𝐧𝐟𝐟𝐲 𝐝𝐢𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣-𝐍𝐚𝐩𝐨𝐜𝐚.

📍 Consiliul Județean Cluj a încheiat o nouă etapă în procesul de redare a farmecului și strălucirii de odinioară a celui mai reprezentativ palat baroc din Transilvania, Palatul Bánffy, clădire emblematică ce găzduiește Muzeul de Artă din Cluj-Napoca.

➡ Astfel, după ce la sfârșitul anului 2020 forul administrativ județean a finalizat lucrările la fațada principală a edificiului muzeal, seria investițiilor a continuat și în 2021 cu intervenții care au vizat reabilitarea fațadei de est, cea posterioară, cu vedere spre curtea imobilului de pe strada Bólyai János nr.7.

📢 📍 Intervențiile specifice au vizat eliminarea cauzelor principalelor procese de degradare, intervenții de consolidare structurală a zidăriilor, reabilitarea zonei inferioare a acoperișului, precum și reabilitarea generală a paramentelor exterioare.

De asemenea, au fost întreprinse acțiuni de reabilitare a balconului amplasat la etaj, au fost schimbate tâmplăriile de lemn existente cu altele similare celor originale, au fost restaurate toate componentele artistice din piatră naturală și metal și a fost înlocuit sistemul de colectare și evacuare a apelor meteorice.

💰 Valoarea lucrărilor de reabilitare și restaurare a fațadei estice a palatului a fost de 1.964.642 lei, bani proveniți din bugetul propriu al Consiliului Județean.

Foto : https://www.facebook.com/cjcluj