In plin val patru al pandemiei la UNTOLD organizatorii si participantii ignora masurile sanitare aruncand vina unii pe altii.

In plin val patru al pandemiei la UNTOLD organizatorii si participantii ignora masurile sanitare aruncand vina unii pe altii.

Pozele aparute în mediul online de la unul dintre cele mai mari festivaluri din tara , cu participanti fara masca de protectie , a facut sa ploua cu amenzi din partea organelor de ordine.

Vezi si : https://minadestiri.ro/untold-2021-bate-la-usa/

Mii de participanti fara masca langa scena s-au postat pe retelele de socializarea iar asta a facut ca autoritatile sa se autosesizeze.

Edi Chereji se spala pe maini aruncand responsabilitatea pe constiinta festivalierilor :

La intrare, fiecare persoană e obligată să poarte mască. Dacă nu are, îi oferim noi. Apoi, însă, fiecare individ e responsabil. Oricum, 80% dintre spectatori sunt vaccinați sau trecuți prin boală.

La randul sau DSP ul da vina pe organizatori si pe cei de la Bucuresti care au autorizat evenimentul si declaara prin Elena Duma :

Nu angajații DSP au obligația să stea printre ei, ca să le pună masca.

Deci, din acest punct de vedere, organizatorii și cei pe care i-au angajat să asigure respectarea măsurilor, purtarea măștii, intrarea cu brățări, este răspunderea lor, nu a Direcției de Sănătate Publică…

Am controlat toate acele puncte din perspectiva respectării condițiilor igienico-sanitare, nu noi am autorizat Untold-ul, el vine autorizat de la București.

Partea noastră este să verificăm respectarea condițiilor igienico-sanitare.

Acuma, cu masca, este trecut în materialul prezentat când au primit aprobare, și pe care l-au prezentat și de la ședința de la prefectură, că anchetarea purtării măștii este în obligația lor.

In plin val patru datorat variantei DELTA nimeni nu este responsabil de nerespectarea masurilor sanitare vis a vis de pandemie in vreme ce infectarile si cazurile grave cresc exponential.

Captura foto : http://stiridecluj.ro