Varianta OMICRON induce panica in statele lumii-OMS sustine ca faza acuta s-ar putea incheia in 2022 insa virusul nu va disparea.

Varianta OMICRON induce panica in statele lumii in timp ce OMS sustine ca faza acuta s-ar putea incheia in 2022 insa virusul nu va disparea.

Pe acelasi subiect : https://stiriturda.net/esti-ragusit-dupa-ce-te-a-deranjat-mancarimea-din-gat/?swcfpc=1

Circulatia in paralel a tulpinelor DELTA si OMICRON face ca numarul de infectari la nivel global sa explodeze.

Acest fapt presupune si cresterea presiunii pe sistemul medical precum si a cazurilor de deces.

Mike Ryan, director executiv al Programului pentru situaţii de urgenţă al Organizației Mondiale a Sănătăţii a declarat :

Este încă prea devreme să se tragă concluzii cu privire la severitatea variantei Omicron a noului coronavirus atât timp cât aceasta nu se răspândeşte la scară mai largă în rândul vârstnicilor.

In acelasi context ,directorul general al OMS , Tedros Adhanom Ghebreyesus , a adaugat :

Delta şi Omicrom sunt în prezent nişte ameninţări gemene care împing cazurile spre numere record, ajungându-se la creşteri ale numărului de pacienţi care necesită spitalizare şi numărului de decese.

Sunt foarte îngrijorat că (varianta) Omicron, care este foarte transmisibilă şi se răspândeşte în acelaşi timp cu Delta, va conduce la un tsunami de cazuri.

Tedros Adhanom Ghebreyesus reitereaza recomandarea OMS ca in fiecare tara ar trebui ca , pana in iulie 2022 , procentul de vaccinare sa depaseasca 70% .

Revezi asta : https://minadestiri.ro/omicron-panicheaza-transportatorii-aerieni/