O sumedenie de evenimente pregatite de Teatrul PUCK in perioada UNTOLD 2021.

O sumedenie de evenimente pregatite de Teatrul PUCK in perioada UNTOLD 2021.

Vor avea loc 40 de evenimente de teatru de păpuși și animație, concerte, expoziții, workshop-uri, ateliere de creație și multe surprize.

Consiliul Judetean posteaza pe pagina sa https://www.facebook.com/cjcluj :

𝐒𝐩𝐞𝐜𝐭𝐚𝐜𝐨𝐥𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢, 𝐜𝐨𝐧𝐜𝐞𝐫𝐭𝐞, 𝐞𝐱𝐩𝐨𝐳𝐢𝐭𝐢𝐢 𝐬𝐢 𝐩𝐚𝐩𝐮𝐬𝐢 𝐠𝐢𝐠𝐚𝐧𝐭 𝐥𝐚 𝐖𝐨𝐧𝐝𝐞𝐫𝐏𝐮𝐜𝐤 𝟓

🎭🎉Teatrul Puck prezent la UNTOLD 2021-nou festival stradal in perioada 9-12 septembrie

.👨‍👩‍👧‍👦📌Micii spectatori vor avea parte de aventuri pline de farmec participând la spectacole, ateliere, concerte, ateliere, iar păpușile gigant și creațiile tinerilor artiști clujeni vor transforma locațiile festivalului în tărâmuri fabuloase.

Vor avea loc 4️⃣0️⃣ de evenimente de teatru de păpuși și animație, concerte, expoziții, workshop-uri, ateliere de creație și multe surprize.

Toate acestea vor avea loc în cinci locații din Cluj-Napoca și Bonțida, cu participarea artiștilor străini din cinci țări.🗺Pe lângă artiști români, festivalul va aduce la Cluj invitați din țări precum: Ungaria, Germania, Turcia, Republica Moldova și Italia.

Atmosfera din Piața Unirii va fi animată de păpuși gigant: Lorelei, King Kong și Gigalateea.👨‍👩‍👧‍👦Cei mici sunt așteptați alături de părinți și bunici la o diversitate de evenimente. Între acestea se numără spectacolul „Păcală”, în regia lui Ion Brancu, prezentat de Teatrul „Țăndărică” din București. Un text de Cristian Pepino după texte populare. „La Ţăndărică, spectacolul, pus în cheie parodică, este plin de haz, antrenant şi aduce în prim-plan lumea satului românesc. Copiii învață să nu se lase păcăliți, dar şi primii pași ai unei hore românești!”, scria despre acest spectacol Veronica Gherasim, de la Cotinianul.

𝐌𝐚𝐠𝐢𝐞 𝐨𝐫𝐢𝐞𝐧𝐭𝐚𝐥𝐚 𝐩𝐞 𝐬𝐜𝐞𝐧𝐚 𝐝𝐢𝐧 𝐏𝐢𝐚𝐭𝐚 𝐔𝐧𝐢𝐫𝐢𝐢

📍 Un alt spectacol de neratat de la WonderPuck 5 este „O mie și una de nopți – Lampa lui Aladin”, programat la scena mare din Piața Unirii pentru sâmbătă, 11 septembrie, de la ora 20.00.

Va fi prezentat de artiștii Teatrului „Ion Creangă” din București și le promite celor mici o aventură fabuloasă a cărei esență ne hrănește imaginația, cu magie, muzică și umor.

✍️„Pus în scenă de Gabriela Dumitru, spectacolul și-a propus să păstreze ce e mai bun din aceste lumi plăsmuite, scoțând în evidență esența poveștii lui Aladin pe fundalul extraordinar al poveștilor spuse în cele o mie și una de nopți pe care Șeherezada le petrece în palatul soțului său, sultanul Șehreiar”, spun reprezentanții teatrului bucureștean.

𝐒𝐩𝐞𝐜𝐭𝐚𝐜𝐨𝐥 𝐧𝐨𝐧𝐯𝐞𝐫𝐛𝐚𝐥 𝐝𝐢𝐧 𝐈𝐭𝐚𝐥𝐢𝐚

Spectacolul nonverbal “La danse du pied” (susținut de Monsieur David și Federica Gumina de la Feet Theatre Company din Italia duminică, 12 septembrie, de la ora 20.30, la Muzeul de Artă) e o ocazie de a explora un spatiu suprarealist dintr-o perspectivă neobișnuită. Cu toții am pășit experimentând diverse spații.

Cu toții am crescut făcând această incredibilă călătorie spre ceea ce suntem azi, fără să dăm atenție celor care ne-au purtat prin această lume, încă din copilărie.

Picioarele noastre sunt cele care ne-au arătat lumea și culorile ei. Ele sunt protagonistele acestui spectacol, ele ne vor arunca în necunoscut, alături de un alt personaj principal, inima!

𝐓𝐞𝐚𝐭𝐫𝐮 𝐝𝐞 𝐩𝐚𝐩𝐮𝐬𝐢 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐂𝐥𝐮𝐣 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐁𝐨𝐧𝐭𝐢𝐝𝐚

📍De asemenea, joi, 9 septembrie, în curtea castelului Bánffy de la Bonțida, Teatrul „Puck” va prezenta spectacolul „Jancsi és Juliska”/„Hänsel și Gretel” (în limba maghiară), în regia Ibolyei Varga.

Totul începe în ziua în care Hänsel și Gretel se trezesc cu vești neplăcute: tatăl lor trebuie să vândă capra cea mică pentru a putea plăti datoriile. Copiii întristați sunt vizitați de Csipet, spiridușul pădurii care vrea să-i ajute în găsirea unor comori cu ajutorul unei poezii magice.

📍De asemenea, teatrul clujean va prezenta pe aceeași scenă de la ora 12.00 spectacolul „Vasilache și Marioara în jurul lumii”, în regia, scenariul și ilustrația muzicală ale lui Ionuț Constantinescu. Plictisiți de viața pe care o trăiesc în căsuța lor, Vasilache și Marioara hotărăsc că este timpul să pornească într-o călătorie. Nu știu, însă, ce îi așteaptă și prin câte peripeții vor trece, călătorind prin timp și spațiu.

📍Un alt moment special din program va fi spectacolul nonverbal „La dans du pied”, prezentat de Monsieur David și Federica Gumina, de la Feet Theatre Company din Italia, programat la Muzeul de Artă duminică, 12 septembrie, de la ora 20.30.

𝐒𝐭𝐮𝐝𝐞𝐧𝐭𝐢 𝐢𝐦𝐩𝐥𝐢𝐜𝐚𝐭𝐢 𝐢𝐧 𝐖𝐨𝐧𝐝𝐞𝐫𝐏𝐮𝐜𝐤 𝟐𝟎𝟐𝟏

✅Studenții universităților clujene sunt în acest an protagoniști ai festivalului WonderPuck. Astfel, cei de la Facultatea de Știința și Ingineria Mediului din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca, vor oferi copiilor, prin joc, creație, ghicitori și discuții interactive, o călătorie în lumea fascinantă a Biodiversității. Vor întâlni animale și păsări și vor afla despre comportamentul și obiceiurile acestora.

✅Totodată, studenții Facultății de Teatru și Film de la UBB vor susține la această ediție a festivalului momente de Commedia dell’arte și interacțiuni cu publicul.

✅De asemenea, studenții Universității de Arte și Design (UAD) vor prezenta expoziții care vor deveni decor la festival.

📍📍Proiect realizat de Teatrul PUCK, Asociația ESUA, Clubului Lions, cu sprijinul Consiliului Județean Cluj, Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca și a Administrației Fondului Cultural Național. Parteneri: Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Transylvania Trust, Magic Puppet, Leo Club, Asociația Prietenii lui Puck, OVB, Banca Transilvania, Turkish Airline, Group Transilvae, PMA Invest, Spot Optik, Stegăroiu și Asociații, Amprenta Advertising, Narativo.ro, Verdino, Bronto, Nippon Food, Modular Housing Transilvania, Copyland Trading, Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Universitatea „Babeș-Bolyai”, Universitatea de Arte și Design, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. 📍📍

Citeste si aici : https://stiriturda.net/teatrul-puck-va-prezenta-un-spectacol/?swcfpc=1