Noul sistem de taxare a parcărilor din Municipiul Câmpia Turzii a devenit operational.

🅿️Noul sistem de taxare a parcărilor din Municipiul Câmpia Turzii

🌳Implementarea sistemului de parcări publice cu plată în Municipiul Câmpia Turzii este o componentă a Planului de Mobilitate Urbană Durabilă și are ca scop stimularea utilizării mijloacelor alternative de transport și reducerea emisiilor de carbon în atmosferă.
🪙 Începând din această săptămână, a devenit operațional sistemul de plată pentru parcările publice din Municipiul Câmpia Turzii. Polițiștii locali vor verifica autoturismele staționate, iar cei care nu au plătit parcarea vor fi sancționați.
⏰Parcările publice din centrul orașului se plătesc de luni până sâmbătă, între orele 7:00 și 19:00. Duminică și în perioada sărbătorilor legale, parcarea este GRATUITĂ.
🛑Străzile din municipiu unde au fost instalate parcometre, au fost împărțite în două zone: Zona 0 și Zona 1, conform Regulamentului aprobat prin HCL 136/2022 și a panourilor montate în fiecare parcare.
🚗Tarifele practicate pentru ocuparea parcărilor publice din Municipiul Câmpia Turzii sunt printre cele mai mici din județ, respectiv 1 leu/30 de minute, 2 lei/o oră, 4 lei/2 ore, în ZONA 1 și 2 lei/30 de minute, 4 lei/ o oră și 8 lei/2 ore, în ZONA 0.
💳Modalitățile de plată sunt următoarele:
✅Cash, la automatele de plată instalate în apropierea parcărilor, doar cu monede de 10, respectiv, 50 de bani;
✅Cu cardul, la automatele de plată;
✅Cu cardul sau prin SMS, prin intermediul aplicației UPPARK, care poate fi instalată pe telefonul mobil;
✅Prin SMS direct, la numărul: 7442.
❗Vă rugăm să achitați tarifele de parcare, indiferent de metoda aleasă și să respectați prevederile HCL 136/2022, pentru a evita sancționarea contravențională cu amendă cuprinsă între 200 și 400 de lei❗
Direcția Relații cu Comunitatea