Noua varianta super mutanta din Africa de Sud determina statele lumii sa se inchida pentru cei ce vin de pe continentul african.

Noua varianta super mutanta din Africa de Sud determina statele lumii sa se inchida pentru cei ce vin de pe continentul african.

Tulpina , care a suferit 50 de mutatii , multe dintre ele ingrijoratoare, a luat prin surprindere producatorii de vaccinuri.

Daca valurile pandemice au putut fi prognozate , folosind modele matematice , noua tulpina produce panica in lume.

Vezi si : https://stiriturda.net/valul-patru-va-incepe-in-romania-la-sfarsitul-lui-septembrie-si-inceputul-lui-octombrie-e-de-parere-raed-arafat/?swcfpc=1

Ministrul Sanatatii , Alexandru Rafila , alaturi de Raed Arafat a declarat :

Călătorii români, care vin din țările africane, unde a apărut noua variantă de COVID-19, intră în carantină.

Având în vedere aceste alerte, în mod normal și România s-a adaptat măsurilor care au fost recomandate.

În momentul de față a fost adoptată o hotărâre a CNSU , care aliniază România la măsurile care au fost deja luate în mai multe state europene, care limitează sau chiar interzic călătoriile în această zonă sau dinspre această zonă afectată.

Călătorii români care vin din zonele respective, vor fi carantinați timp de 14 zile sau în prezența unui test negativ făcut la ieșirea din carantină într-un interval de 10 zile

Ingrijorarea vine din cauza faptului ca , multiplele mutatii la nivelul proteinei spike prezentate de noua tulpina , pot face ca eficienta vaccinurilor existente sa se dilueze considerabil.

Reciteste si : https://minadestiri.ro/vaccinarea-celor-trecuti-prin-boala/

Foto : http://ziare.com