Muzeul de Arta Cluj Napoca gazduieste o expozitie de imagini senzoriale.

Muzeul de Arta Cluj Napoca gazduieste o expozitie de imagini senzoriale in perioada 18-27 februarie 2022.

Revezi aici : stiriturda.net/consiliul-judetean-cluj-expozitie-inedita-de-martisoare-pictate-pe-sticla/?swcfpc=1

Consiliul Judetean Cluj :

🖼🤚𝐄𝐱𝐩𝐨𝐳𝐢𝐭𝐢𝐞 𝐝𝐞 𝐢𝐦𝐚𝐠𝐢𝐧𝐢 𝐬𝐞𝐧𝐳𝐨𝐫𝐢𝐚𝐥𝐞 𝐥𝐚 𝐌𝐮𝐳𝐞𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐀𝐫𝐭𝐚 𝐂𝐥𝐮𝐣-𝐍𝐚𝐩𝐨𝐜𝐚

🏛 Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituție de cultură din subordinea Consiliului Județean Cluj, găzduiește, în perioada 📆 18 – 27 februarie 2022, proiectul 📍Liceului Teoretic ,,Elf” – o săptămână a avangardei reloaded, derulat în colaborare cu 📍Liceul Special pentru Deficienți de Vedere și 📍Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică „Octavian Stroia”.

📌 Conceptul de anul acesta este un cabaret de idei, o punere în scenă a spiritului vibrant și inovator moștenit de la avangardiști.

Experiența artistică trebuie să devină experiment, happening, întâmplare, participare, revelație, obligând receptorul să iasă din zona de confort și să se resitueze față de modul în care înțelege arta.

Spațiul clasic al galeriilor muzeului se va reconfigura, provocând vizitatorul să simtă pe (cu) propria piele arta creată de elevii celor trei licee, într-o surprinzătoare expoziție de imagini senzoriale, intitulată TROMPE L’OEIL.

🤚➡️ Sculptorul Dan Istrate a acceptat şi el să expună câteva dintre lucrările sale, ca un omagiu adus eforturilor elevilor.

O serie de activități extra muros vor invita receptorul la un ex-cursus, un per pedes, pentru a participa la lucrarea colectivă insectar urban.Artă coborâtă de pe soclu, fragmentată într-o serie de gesturi artistice, artă împărțită, împărtășită.

Foto : facebook.com/cjcluj