Municipiul Cluj Napoca se infrateste cu Municipiul Cernauti.

Municipiul Cluj Napoca se infrateste cu Municipiul Cernauti.

În ședința de Consiliu Local din 4 mai, am votat încheierea unui Acord de Cooperare între Municipiul Cluj-Napoca, Județul Cluj, România și Municipiul Cernăuți, Regiunea Cernăuți, Ucraina.

Cluj-Napoca este în permanență deschis noilor parteneriate externe, care să ajute la promovarea valorilor europene și să crească vizibilitatea orașului nostru pe plan internațional.

În contextul actualei situații din Ucraina, recent a fost inițiat un dialog între Municipiul Cluj-Napoca și Municipiul Cernăuți, prin care să sprijinim Municipiul Cernăuți prin acordarea de ajutoare umanitare.

Vezi și: Jocurile, obiceiurile și instrumentele tradiționale, prezentate elevilor clujeni

Cluj-Napoca înfrățire cu orașul Cernăuți din Ucraina

Cernăuți este un oraș istoric și centru administrativ, politic și economic al regiunii cu același nume din vestul Ucrainei. Având o populație de 257448 de locuitori, orașul Cernăuți împarte o istorie comună cu România, pe teritoriul său regăsindu-se o puternică comunitate românească.

Cooperarea între cele două orașe va reprezenta oportunitatea de a crea cadrul necesar aprofundării relaţiilor între cele două comunități în domeniile precum economie, educație, infrastructură, transport public eficient, energie electrică verde.

Foto : inter-tour.ro

Sursa: Dan Tarcea