Valeriu Gheorghita-mortalitatea COVID este de 60 de ori mai mare decat in Portugalia din cauza procentului mic de vaccinare.

Coordonatorul campaniei de vaccinare ,Valeriu Gheorghita spune ca mortalitatea COVID este de 60 de ori mai mare in Romania decat in Portugalia din cauza procentului mic de vaccinare.

Vezi si : https://stiriturda.net/va-rugam-mergeti-la-vaccinare/?swcfpc=1

Gheorghita spune ca doar aparent numarul pacientilor din ATI este constant :

Dacă ne uităm la situația din ultimele zile, vedem că numărul pacienților în ATI  e relativ constant. Nu înseamnă că nu sunt pacienți care ajung în ATI. Azi au fost peste 590 de pacienți care au decedat, locul lor a fost luat de alți pacienți care au avut nevoie.În fiecare zi, chiar dacă aparent de la zi la zi numărul pacienților din secțiile ATI e constant, locul celor care decedează este luat de alții care așteaptă în unitățile de primiri urgențe.

Revezi aici : https://minadestiri.ro/vaccinarea-celor-trecuti-prin-boala/

Acesta mai mentioneaza drama prin care trece Romania in valul patru :

E cât se poate de evident că acest trend se va menține cel puțin în privința numărului de decese. Evoluția cazurilor grave în ATI și numărul de decese sunt parțial decuplate de numărul de cazuri noi, e o întârziere de două săptămâni între evoluțiile celor două criterii pe care le evaluăm zilnic.

E o diferență uriașă între numărul de decese înregistrate la noi și cel al deceselor din țările cu rată mare acoperire vaccinală.

Media deceselor din ultimele 7 zile la un milion de locuitori e de peste 50 de ori mai mare în România decât în Danemarca, care are rată de acoperire vaccinală de peste 80% și de peste 60 ori mai mare decât în Portugalia, care are acoperire vaccinală peste 90%. Acestea sunt diferențele între țările cu rată mare de acoperire vaccinală și cele cu rată mică.

Evident, în situația actuală nu avem cum să avem predictibilitate din punct de vedere epidemiologic, pentru că imunizarea la nivel colectiv nu e suficient de mare că să putem controla evoluția acestui val epidemiologic.