Amenintarea nucleara bate la usa-Ministerul Sanatatii va distribui in farmacii pastilele cu iod insa acestea vor fi eliberate doar pe reteta.

Ministerul Sanatatii va distribui in farmacii pastilele cu iod insa acestea vor fi eliberate doar pe reteta.

Reciteste asta : minadestiri.ro/balbele-sanitare-continua-la-nivelul-ministerului-sanatatii

Intrucat medicii de familie au refuzat sa distribuie pastilele cu iod necesare unor categorii in caz de accident nuclear , Ministerul Sanatatii a gasit solutia considerata cea mai viabila.

Pastilele se vor gasi in farmacii insa vor fi eliberate doar pe baza de reteta eliberata de medicul de familie.

Pastilele trebuie luate doar de copii și de femeile sub 40 de ani, în cazul unui accident nuclear, în termen de 24 de ore de la producerea acestuia.

Conform http://abcnewsromania.ro , în termen de 7 zile de la intrarea în vigoare, direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București predau, pe bază proces verbal de predare-primire, medicamentul iodură de potasiu 65 mg comprimate către farmaciile din listă.

Ministerul distribuie populației tabletele de iodură de potasiu 65 mg comprimate, în scop preventiv, prin intermediul farmaciilor cu circuit deschis. Lista farmaciilor care distribuie pastilele va fi publică pe pagina web a Ministerului Sănătății, informează instituția.

Cantitățile distribuite către farmaciile din listă se stabilesc de către direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București, cu avizul Ministerului Sănătății iar fiecare farmacie va primi, odată cu medicamentul iodură de potasiu 65 mg comprimate, toate informațiile necesare despre condițiile de administrare a acestuia.

Sursa si foto : minadestiri.ro