Ministerul Sanatatii Romania-vaccinarea este recomandata si celor care au trecut prin infectare cu Sars-Cov-2.

Ministerul Sanatatii Romania-vaccinarea este recomandata si celor care au trecut prin infectare cu Sars-Cov-2.

Controversele referitoare la oportunitatea vaccinarii celor ce au trecut prin boala COVID-19 au dus la multe reactii in mediul online si nu numai.

Intrucat chiar daca au trecut mai bine de 14 luni de la aparitia noului virus in Wuhan ,oamenii de stiinta inca invata , este normal ca parerile sa fie impartite.

Vedeti si aici :stiriturda.net/dr-valeriu-gheorghita-imunitatea-obtinuta-dupa-vaccinare-dureaza-cel-putin-un-an/?swcfpc=1

Si pentru ca Guvernul recomada sa ne informam din surse oficiale ,iata ce spune Ministerul Sanatatii -Romania pe pagina oficiala de facebook :

Mă pot vaccina dacă am făcut deja COVID-19?

Da, vaccinarea este recomandată și persoanelor care au avut COVID-19.

Chiar dacă extrem de rară, reinfectarea cu SARS-CoV-2 este posibilă. Din cauza riscurilor crescute pe care le prezintă COVID-19, vaccinarea este recomandată și persoanelor care au trecut deja prin boală.

Imunitatea dobândită în urma bolii variază de la o persoană la alta. Este foarte rar ca o persoană care s-a infectat cu SARS-CoV-2 să se reinfecteze în primele 90 de zile.

Așadar, persoanele care au avut COVID-19 pot opta să își amâne vaccinarea până după trecerea acestei perioade de timp.Este recomandat ca persoanele care au primit în ultimele 90 de zile tratament pentru COVID-19 cu anticorpi monoclonali sau plasmă convalescentă să își amâne vaccinarea până după trecerea acestei perioade, din cauză că tratamentele menționate pot reduce eficacitatea vaccinului.Om cu om #OprimPandemia

Sursa : facebook.com/MinisterulSanatatii