Ministerul Sanatatii-Romania-lamuriri privitoare la imunitatea obtinuta dupa prima doza de vaccin.

Ministerul Sanatatii-Romania-lamuriri privitoare la imunitatea obtinuta dupa prima doza de vaccin.

Vezi si aici : stiriturda.net/ministerul-sanatatii-romania-vaccinarea-este-recomandata-si-celor-care-au-trecut-prin-infectare-cu-sars-cov-2/?swcfpc=1

Intrucat exista multe controverse in spatiul public si in online vis a vis de imunitatea obtinuta prin vaccinare, Ministerul Sanatatii-Romania vine cu precizari pe pagina de facebook :

Imunitatea oferită de vaccinurile împotriva COVID-19 începe să se dezvolte la aproximativ 10-14 zile după prima doză. Prin urmare, în această fereastră de timp, sistemul imunitar nu este încă pregătit să lupte cu virusul. D

e aceea, este posibil ca o persoană să dezvolte COVID-19 la scurt timp după administrarea primei doze de vaccin.Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a aprobat instrucțiunea privind vaccinarea în situații speciale cu vaccinurile Pfizer BioNTech și Moderna.

Aceasta include, printre alte situații, cazul în care o persoană dezvoltă infecție cu SARS-CoV-2 după administrarea primei doze de vaccin împotriva COVID-19.

În această situație, persoana va putea fi vaccinată după vindecare, prin continuarea schemei de vaccinare, fără reluarea primei doze.

Este recomandat ca persoanele care au primit în ultimele 90 de zile tratament pentru COVID-19 cu anticorpi monoclonali sau plasmă convalescentă să își amâne vaccinarea până după trecerea acestei perioade, din cauză că tratamentele menționate pot reduce eficacitatea vaccinului.

Această recomandare se poate urma și în cazul vaccinului AstraZeneca.Informațiile sunt în concordanță cu opiniile de specialitate și recomandările organizațiilor competente la nivel internațional.Om cu om #OprimPandemia

Ministerul Sanatatii-Romania indeamna populatia sa se informeze din surse oficiale.

Sursa : facebook.com/MinisterulSanatatii