Ministerul Sanatatii-4 februarie este ziua luptei impotriva cancerului.

Ministerul Sanatatii-4 februarie este ziua luptei impotriva cancerului.

Vezi si : https://stiriturda.net/?p=127&swcfpc=1

Anul 2020 a fost anul luptei cu COVID-19.

Dar 2020 a fost pentru România și anul în care am pierdut mult mai multe vieţi din cauza cancerului decât în anii precedenți.

Pandemia a întârziat accesul la îngrijiri pentru pacienții cu cancer și acest lucru a fost cu siguranță una dintre cauzele numărului mai mare de decese.

Noul Plan european de combatere a cancerului, lansat în 3 februarie, include o abordare completă, de la prevenţie până la calitatea vieţii pacientului cu cancer.

Este structurat pe patru zone cheie de acţiune: prevenţie, detecţie precoce, diagnostic/tratament și îmbunătăţirea calităţii vieţii. În Uniunea Europeană aproximativ 40% dintre formele de cancer sunt prevenibile.

Ca exemplu concret, 27% dintre toate formele de cancer sunt cauzate direct de consumul de tutun. Prin reducerea la minimum a acestui consum, 9 din 10 cazuri de cancer pulmonar ar putea fi prevenite.

Ministerul Sanatatii-4 februarie este ziua luptei impotriva cancerului.

Prevenția este cea mai eficientă strategie pe termen lung de control al cancerului. Planul de Prevenție va adresa factorii de risc cheie – consum de tutun, alcool, obezitatea și lipsa activității fizice, expunerea la poluare, substanțe carcinogene și iradiere, agenți infecțioși, cu o abordare reală de sănătate în toate politicile și implicând toate structurile guvernamentale.

Ministrul Sanatatii ,Vlad Voiculescu a afirmat :

Echipa Ministerului Sănătății are în lucru încă de la debutul mandatului structurarea principiilor și obiectivelor pentru noua Strategie Națională de Sănătate 2021-2027, alături de cadrul general al primului Plan de Acțiune în Domeniul Prevenției și Promovării Sănătății. În perioada imediat următoare, viziunea Ministerului Sănătății reflectată în Strategia Națională de Sănătate 2021-2027 va fi făcută publică, iar planul de acțiune pentru prevenție va fi lansat în consultare publică pentru a beneficia de implicarea tuturor experților de la nivelul societății civile, academice, medicale.

Sursa : https://www.facebook.com/MinisterulSanatatii/