Ministerul Economiei – romanii pot vedea online toate contractele incheiate cu statul.

Ministerul Economiei – romanii pot vedea online toate contractele incheiate cu statul.

O premiera la Ministerul Economiei devine faptul ca ,de acum ,oricine va putea vedea contractele cu statul care depaseasc 5.000 de euro.

Poate ai ratat : stiriturda.net/emil-boc-rata-incidentei-covid-se-calculeaza-gresit/?swcfpc=1

Astfel .anuntul Ministrului Economiei arata ca mai jos:

În primele zile de mandat am cerut toate contractele încheiate de minister în valoare de peste 5.000 de euro. Ele nu trebuie să rămână doar la ministru, ci trebuie să fie văzute de toți contribuabilii.

Niciodată până acum un minister nu a făcut o platformă publică, în care să apară toate contractele sale. O platformă în care să fie disponibile absolut toate detaliile din contracte. E o platformă în care informația va fi ușor de găsit pentru oricine este interesat. Contribuabilii români plătesc taxe și impozite în România și încă mari ( avem cea mai mare povară fiscală pe salariile mici din UE). Este normal să știe nu doar marile direcții în care merg banii lor, ci și concret la cine și pe ce s-au dus.Nu ne oprim aici.

De îndată ce ne putem organiza în minister de sine stătător, vom modifica procedura de lucru astfel încât nicio factură pentru un contract de peste 5.000 de euro să nu mai poată fi făcută dacă contractul nu este deja urcat în aceasta platformă publică.

Se zice că la stat un leu din trei este furat sau risipit. Vă las pe dumneavoastră să vedeți dacă se verifică.

Cu mai multă transparență, fiecare cetățean,  fiecare ziarist, fiecare ong-ist va avea posibilitatea mai mult ca niciodată să vadă problemele statului și să propună soluții.

Sursa : facebook.com/ClaudiuNasuiUSR