Mesaj trimis de OMS-incurajam toate statele sa mentina scolile deschise.

Mesaj trimis de OMS-incurajam toate statele sa mentina scolile deschise.

Valul patru determinat de varianta DELTA a noului coronavirus este in plina desfasurare in lume iar problema cursurilor cu prezenta fizica da batai de cap tuturor guvernelor.

Citeste aici : https://stiriturda.net/romania-intrata-oficial-in-valul-patru-al-pandemiei/?swcfpc=1

Hans Henri P. Kluge, director regional al OMS pentru Europa a transmis :

Pandemia a provocat cea mai distructivă perturbare a educației din istorie. Este așadar vital ca școala să continue cu prezență fizică și fără întreruperi în întreaga Regiune Europeană. 

Acest lucru este extrem de important pentru educația, sănătatea mintală și abilitățile sociale ale copiilor, ca școlile să continue să îi formeze pe copii pentru a deveni membri fericiți și productivi ai societății.

Va trece ceva timp înainte de a putea lăsa în urmă această pandemie, însă educarea copiilor într-un mediu școlar sigur, cu prezență fizică, trebuie să rămână principalul nostru obiectiv, pentru a nu-i priva de șansele pe care le merită pe deplin. 

Încurajăm toate statele să mențină școlile deschise și îndemnăm toate școlile să adopte măsuri de reducere a riscului de transmitere a COVID-19 și de răspândire a diferitelor tulpini”

Acesta a continuat :

Vaccinarea constituie cea mai bună metodă de apărare pe care o avem împotriva virusului.

Pentru a opri pandemia, trebuie să extindem rapid vaccinarea echitabil în toate țările, inclusiv prin sprijinirea producției de vaccinuri și a distribuirii dozelor în vederea protejării persoanelor celor mai vulnerabile din întreaga lume.

Trebuie de asemenea să continuăm să respectăm măsurile de sănătate publică și de distanțare socială care știm că funcționează, cum ar fi testarea, secvențierea, ancheta epidemiologică, izolarea și carantina.

Citeste si asta : https://minadestiri.ro/ministrul-educatiei-reafirma/